Intuitivní uživatelské prostředí v high-tech kokpitu modelu Kia EV6

  • Příkladné uživatelské prostředí se špičkovými systémy EV6
  • Panoramatický zakřivený displej se dvěma širokoúhlými obrazovkami 12,3″ zprostředkuje nevšední zážitky a intuitivní ovládání se zaměřením na potřeby řidiče
  • Multimediální systém s dotykovými i mechanickými ovládacími prvky
  • Head-up displej s podporou rozšířené reality posouvá navigaci na novou úroveň bez zbytečného odvádění pozornosti od řízení

Nová Kia EV6

Zbrusu nová Kia EV6 představuje celou řadu vyspělých technologií, jejichž cílem je inspirovat řidiče za volantem a zprostředkovat po všech stránkách promyšlené uživatelské prostředí. K požitku z jízdy bez zbytečného odvádění pozornosti od řízení s nevšedním zážitkem pro všechny smysly přispívají intuitivní systémy pro snadno dostupnou konektivitu, informace a rozšířenou realitu.

Model EV6 je postaven na modulární podvozkové architektuře E-GMP, díky níž vůz nabídne plochou podlahu kabiny a vnitřní rozměry na vrcholu třídy. Vzdušná kabina zprostředkuje všem cestujícím uvolněnou atmosféru bez zbytečného stresu. Řidiče obklopují dva zakřivené širokoúhlé displeje 12,3″ s jemnou grafikou, kde se srozumitelnou formou zobrazují všechny klíčové jízdní údaje. Přímo před řidičem je nastavitelný ‚přístrojový štít‘ s informacemi o rychlosti, zbývajícím dojezdu na elektřinu a stavu nabití. Hned vedle je obrazovka centrálního displeje, na níž se společně zobrazuje navigace, infotainment a systémové nabídky. Hladkým propojením obrazovek vznikl společný zakřivený displej s panoramatickým zobrazením, jenž zaručuje čitelnost a volný výhled za všech jízdních situací. Kvůli optimální viditelnosti a odolnosti tvoří vrchní vrstvu displeje „chemicky vyztužené sklo“.

 

Řada praktických prvků výbavy

Pobyt za volantem s důrazem na potřeby řidiče zpříjemňuje řada praktických prvků výbavy, jako např. bezklíčový vstup s dotykovými tlačítky na dveřích, programovatelné profily řidičů, relaxační sedadlo a ergonomický design. Od automaticky výsuvných klik dveří zapuštěných do karoserie přes intuitivní dotyková rozhraní až po head-up displej s rozšířenou realitou: každá cesta na palubě EV6 vás přesvědčí o stále lepší interakci mezi člověkem a strojem a znásobí váš pocit pohody.

„Chceme, aby naše produkty zprostředkovaly zcela intuitivní a přirozené zkušenosti ke zpříjemnění každodenního života našich zákazníků a jejich inspiraci novými nápady. Naším cílem je navrhovat fyzické zkušenosti s naší značkou a vytvářet originální, nápadité a atraktivní elektromobily. Ideje našich návrhářů a záměry naší značky nebyly ještě nikdy tak těsně spjaty – zákazníci jsou středobodem naší práce a ovlivňují všechna naše rozhodnutí,“ doplnil Jason Jeong, prezident společnosti Kia Europe.

Vyspělé palubní technologie

Vyspělé palubní technologie hladce propojují řidiče a EV6 prostřednictvím propracovaného head-up displeje (HUD) s podporou rozšířené reality – další technologií, která byla až doposud zpravidla vyhrazena pouze luxusním vozům. Výsledkem hladké komunikace mezi GPS, palubní kamerou a head-up displejem je promítání pokynů k odbočování na vozovku vpředu, aby řidič nikdy nebyl rušen od sledování dopravní situace. Displej s podporou rozšířené reality společně se dvěma obrazovkami zprostředkuje veškeré informace, které řidič potřebuje k příjemnému a podnětnému cestování bez nutnosti hledat další údaje jinde.

Akusticky pohltivé materiály v prostoru podlahy, podběhů kol, dveří, víka kufru a pneumatik potlačují hluk od vozovky i aerodynamický hluk, aby mohla celá posádka klidně relaxovat v tichém prostředí kabiny. Pobyt na palubě dále zpříjemňuje akustické čelní sklo a boční okénka, kdy hladina hluku v interiéru EV6 dosahuje úrovně prémiových vozů vyšší třídy.

Do roku 2026 má Kia v plánu zcela přepracovat svoji modelovou nabídku uvedením 11 nových elektromobilů; jejich prvním zástupcem je model EV6, který si mohou čeští zákazníci objednat v předprodeji již od 3. května 2021.

Více informací naleznete ZDE

 

Kia zahajuje předprodej modelu EV6 v České republice