CLIO RALLY5 zazářil tento víkend na ClioTrophy Španělska a Clio Trophy Italie.

CLIO TROPHY ŠPANĚLSKO

Patnáct posádek reprezentujících tři země stálo na startu v Córdobě na prvním setkání španělské sezóny Clio Trophy na Rallye Sierra Morena.

Místní pilot Germán Leal se ujal vedení s nejlepším časem na třech pátečních rychlostních zkouškách, aby využil výhodu 27,8 s. Thomas Chauffray a Jorge Cagiao přešli do útoku se třemi a dvěma etapovými vítězstvími následující den.

Germán Leal a spolujezdec Pablo Sánchez opět nejrychlejší v závěrečné fázi zvítězili s náskokem 30,1 s před Thomasem Chauffrayn – Anthonyn Hamardem a Miguelem García a Oselem Románem, konzistentní po celou dobu rally. Top five obsadila španělská posádka Jorge Cagiao a Amelia Blanco a portugalská dvojice Diogo Gago a Jorge Eduardo Carvalho.

Germán Leal, desátý v celkové klasifikaci, získal ve své ClioRally5 nejvyšší ocenění v kategorii čtyřkolek a vyhrál také první kolo mistrovství rally v Andalusii.

Další kolo: Rali de Castelo Branco (Portugalsko), 11. – 13. června.

 

CLIO TROPHY ITALIA

Po prologu minulý měsíc na Rally Il Ciocco e Valle del Serchio, zahájila Clio Trophy Italia svoji sezónu na Rallye Sanremo s dvanácti posádkami na startu, včetně několika protagonistů z francouzských a švýcarských trofejí.

Anthony Fotia udával tempo v jediném sobotním měřeném sektoru. Francouz poté v neděli ráno vedl na prvních třech rychlostních zkouškách, aby získal náskok 33,2 s, odpoledne ovládli Giovanni Marco Lanzalac a David Nicelli.

Po osmi rychlostních zkouškách o celkové délce 90,12 km ma asfaltu si dojeli pro vítězství Anthony Fotia a Didier Sirugue s náskokem 19,8 s na Giovanniho Marca Lanzalaca – Antonia Marchicu. S nejlepším časem na SS8 skončil Mattia Zanin – Fabio Pizzol třetí s 22,5 s.

Davide Nicelli – Tiziano Pieri a Battistu Ceccaldi – Anthony Raoult završili první pětici, s méně než minutou na vítěze, což naznačuje, že rok 2021 bude mimořádně konkurenceschopnou sezonou.

Další kolo: Targa Florio – Rally Internazionale di Sicilia (Itálie), 6. – 8. května.

CLIO TROPHY FRANCE ASPHALTE & CHALLENGE PHILIPPE BUGALSKI

Po odložení některých závodů kvůli pandemii Covid-19 byly revidovány kalendáře Clio Trophy France Asphalte a Challenge Philippe Bugalski.

Jak bylo původně plánováno, Rallye Le Touquet Pas-de-Calais bude fungovat jako finále úvodní sezóny Clio Trophy France 2020 a 2021 Clio Trophy France Asphalte.

Díky dohodě s FFSA budou všichni soutěžící Clio Trophy France Asphalte automaticky zařazeni do francouzského mistrovství v rally  2021.

 Clio Trophy France Asphalte & Challenge Philippe Bugalski

  • 27-29/05/2021: Rallye Le Touquet Pas-de-Calais
  • 10-12/06/2021: Rallye Vosges Grand Est
  • 08-10/07/2021: Rallye Aveyron Rouergue Occitanie
  • 02-04/09/2021: Rallye Mont-Blanc Morzine
  • 23-25/09/2021: Rallye Cœur de France
  • 28-30/10/2021: Criterium des Cévennes

Kalendář Clio Trophy France Terre calendar zatím zůstává beze změny.

 Clio Trophy France Terre

  • 02-04/07/2021 Rallye Castine Terre d’Occitanie
  • 23-25/07/2021 Rallye Terre de Langres
  • 27-29/08/2021 Rallye Terre de Lozère
  • 08-10/10/2021 Rallye Terre des Cardabelles

CLIO CUP FRANCE

Několik protagonistů sezóny Clio Cup Francie 2020 získalo minulý týden své ceny v Nogaru od oficiálního partnera kategorie, BRM Chronographes. Poté, co v loňském roce získal ve Francii svůj šestý titul, dostal Nicolas Milan speciálně vyrobené hodinky určené pro vítěze titulu Clio Cup France. Mickaël Carrée, který byl korunován v kategorii Gentleman, získal prestižní stolní hodiny, zatímco Thibault Bossy vítěz ceny BRM je nyní vlastníkem osobních hodinek.

MILAN Nicolas (FRA), MILAN COMPETITION, RENAULT CLIO CUP EUROPE, Foto: Grégory Lenormand / DPPI

TENTO TÝDEN

Po závěrečných předsezónních kolektivních testech na okruhu Circuit Paul Ricard, které ovládl Isack Hadjar (GP Race), zahajuje tento týden svou sezónu regionální evropský šampionát formule Alpine certifikovaný FIA, podporující Grand Prix Emilia Romagna.

V Imole bude  závodit více než třicet monopostů s pohonem Renault. Závody jsou naplánovány na sobotu v 16:25 a v neděli v 12h15.