AUTOSHOW PRAHA v souběhu s ESCAPE6 PRAGUE CAR FESTIVALEM přinese řadu premiér i hvězdných vozů

Největší česká automobilová výstava AUTOSHOW PRAHA je úvodním bodem veletržního programu na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA pro letošní podzim. Akce se koná ve dnech 28. až 30. srpna a kromě uvedení trendů, novinek slavných značek i atraktivního doprovodného programu přinese významnou premiéru. Tou je spojení s událostí ESCAPE6 PRAGUE CAR FESTIVAL. Letňanský areál se navíc proměnil v zónu s maximální bezpečností a je připraven zajistit bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů.

Jedním z klíčových požadavků Vlády ČR je zajištění stavebně oddělených sektorů pro nařízenou okamžitou kapacitu a zajištění oddělenosti návštěvníků ve vnitřních prostorách. Jednotlivé haly areálu i jejich okolí jsou vybaveny navigačními systémy a navýšil se počet obslužného personálu. Vzhledem k modernímu vzduchotechnickému vybavení hal a jejich prostupnosti je ve vnitřních prostorách zajištěn přísun čerstvého vzduchu zvenčí. „Z důvodu určeného maximálního počtu osob v jednotlivých sektorech v jeden okamžik jsou v prostorách instalovány technologie mapující aktuální množství lidí v určeném prostoru. Změnilo se i rozložení expozic uvnitř hal, kdy jsou pro zvýšení bezpečnosti rozšířeny uličky v hlavních průchozích koridorech i v bočních sekcích mezi stánky,“ řekl výkonný ředitel ABF, a.s. Martin František Přívětivý.

Součástí nového vybavení areálu jsou i stojany s dezinfekcí na ruce, oproti standardnímu režimu budou častěji dezinfikovány i prostory výstaviště. Pro kontrolu dodržování povinnosti pohybovat se v prostorách se zakrytými dýchacími cestami je určena skupina koordinátorů vstupů do areálu, ale i ve vstupních a výstavních halách. Možnost zakoupit si roušku je i přímo na výstavišti. U vstupů jsou umístěny technologie minimalizující fyzický kontakt při ověřování platnosti vstupenek, které je možné dopředu zakoupit online na www.vstupenky-pva.cz.

Na významné události, kterou 23. ročník výstavy AUTOSHOW PRAHA je, nebude chybět žádná důležitá značka. První letní ročník výstavy je unikátem i vzhledem k premiérovému spojení s největší tuzemskou tuningovou výstavou ESCAPE6 PRAGUE CAR FESTIVAL. Ta je zaměřená především na upravené a sportovní automobily a bohatý doprovodný program. „Kromě vozidel, která jsou již nyní v prodeji, zde návštěvníci uvidí i mnoho výstavních premiér nebo prototypů plánovaných modelů,“ říká Vanda Petrov, ředitelka veletrhu AUTOSHOW PRAHA.

Návštěvníci se mohou těšit na významné národní premiéry. Poprvé se na veřejnosti představí například Mazda MX-30, ŠKODA OCTAVIA COMBI RS iV nebo Ford Explorer PHEV. Svou světovou premiéru v PVA EXPO PRAHA bude mít také čistě elektrický vůz od značky Kaipan. Letňanské haly zaplní i řada unikátních vozidel, která stojí za mimořádnou pozornost. Mezi nimi bude model Mazda MX-5 z výroční limitované edice čítající pouhých 3 000 kusů nebo flotila Opel Corsa-e. Milovníci Mustangu si mohou prohlédnout jeho legendu amerických filmů Ford Bullitt a chybět nebude mezi hvězdami ani bestseller ŠKODA OCTAVIA 4. generace v provedení Combi RS iV a limuzína.

 

Doprovodný program

AUTOSHOW PRAHA a ESCAPE6 PRAGUE CAR FESTIVAL představí aktuální trendy ve všech oblastech spojených s automobily od designu, tuningu, audio vybavení až po zabezpečovací systémy. Kromě praktických informací a rad pro bezpečný pohyb na silnici odborníci poradí např. se správným upevněním dětské sedačky a přípravou dítěte na cestu autem. Součástí programu budou také autogramiády, simulátory a trenažéry, zážitkové jízdy se supersporty, sraz automobilů značky Porsche, program věnovaný bezpečnosti jízdy, expozice Integrovaného záchranného systému, dětské dopravní hřiště a mnoho dalšího. Na zkušebním okruhu pak budou moci zájemci usednou za volant různých typů vozů a udělat si reálný obraz například o svém budoucím automobilu.

Podrobnosti na www.autoshowpraha.cz.