Aktuální události u  Mercedes AMG Motorsport

Zatímco svět Formule 1 má svou pozornost pevně upřenou na Bahrajn, mezi týmy juniorů a závodů GT je již důvod k oslavám.

  • První kola v Mercedes-AMG F1 W14 E PERFORMANCE
  • Představení Junior class 2023
  • Dvě vítězství v závodech a druhé místo v šampionátu v asijské Le MansSeries 

Přípravy na sezónu 2023 Formule 1

Přípravy na sezónu Formule 1 2023 nabírají na rychlosti. Po oficiálním představení nového vozu Mercedes-AMG F1 W14 E PERFORMANCE minulou středu následovala první prohlídka nového vozu v rámci předváděcího dne; jízdy omezeny na pouhých 15 kilometrů. Ve čtvrtek tým absolvoval natáčecí den se 100 kilometry povolených jízd na National Circuit v Silverstone. Podmínky byly po celou dobu mokré, jako usedl za volant W14 George Russell , odpoledne převzal řízení Lewis Hamilton. Nyní, když měli piloti a inženýři možnost shromáždit své první dojmy z nového vozu, tým zamíří z chladného a deštivého Silverstone přímo do bahrajnské pouště, kde proběhnou oficiální předsezónní testy F1 během tří dní (čtvrtek 23. – sobota 25. února). Testy na Bahrain International Circuit jsou jedinou příležitostí pro 10 týmů F1 připravit se na zahájení sezóny o týden později (3. – 5. března) na stejném místě.

Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch – Sebastian Kawka

Představení Junior class 2023

Dva závodní jezdce, George Russell a Lewis Hamilton, doplnil záložní pilotMick Schumacher v přípravě na začátek nové sezóny Formule 1. Mezitím další generace talentovaných mladých lidí již tvrdě pracuje v juniorských třídách v naději, že jednoho dne sami postoupí do nejvyšší třídy. Patří mezi ně talentovaní mladíci týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Junior Programme. Šest z nich pokračuje tam, kde skončili v roce 2022 (Andrea Kimi Antonelli, Paul Aron, Yuanpu Cui, Luna Fluxá, Alex Powell, Frederik Vesti), přičemž Kenzo Craigie se letos připojil jako nováček a zvýšil celkový počet  na sedm. Junior Program, který byl zahájen v roce 2016, pokračuje v tradici Mercedes-Benz objevovat a vychovávat mladé jezdce. Těchto sedm juniorů má závazky napříč celým spektrem feeder sérií do F1, které sahají od motokár až po mistrovství FIA Formule 2. Jeden člen juniorského týmu, Andrea Kimi Antonelli měl dokonce důvod k oslavám již letos – italským teenager získal minulý víkend titul Formula Regional Middle East Championship.

Luna Fluxa: Class of 2023 – Junior Programme Line-Up

Dvojnásobné vítězství v  asijské sérii Le Mans

Mercedes-AMG Motorsport zakončil minulý víkend asijskou sérii Le Mans ve velkém stylu. Ve druhém podniku série pořádaném okruhem Yas Marina v Abu Dhabi jedou Martin Konrad (AUT), Luca Stolz (GER) a Al Faisal Al Zubair (OMA) s číslem 7 Mercedes-AMG GT3 týmu Al Manar Racing by HRT projel cílem jako první v obou čtyřhodinových závodech. Výsledek stačil na druhé místo v šampionátu týmů i jezdců.

Raffaele Marciello (SUI), Fabian Schiller a Florian Scholze (oba GER) ve voze číslo 10 GetSpeed přispěli k dalšímu umístění na stupních vítězů pro značku v Abu Dhabi, když ve druhém ze dvou závodů obsadili třetí místo. Sezónu zakončují na třetím místě v obou průběžných hodnoceních šampionátu.

Zdroj: Mercedes AMG Motorsport