14. ročník Prague Patchwork Meeting – umělecká textilní tvorba opět v Praze- ZRUŠENO

14. PPM ZRUŠENA Nařízením Bezpečnostní rady státu se dnem 10.3.2020 ruší až do odvolání veškeré akce s návštěvností vyšší než 100 osob. Toto nařízení jsme v zájmu ochrany zdraví všech účastníků nuceni respektovat a zahájili jsme proces storna akce z důvodu vyšší moci. Prodejci, vystavovatelé a účastníci workshopů budou o dalším postupu informováni v nejbližší době.

Prague Patchwork Meeting – zrušeno

Mezinárodní výstava Prague Patchwork Meeting je největší přehlídkou kombinovaných textilních technik nejen u nás, ale i ve střední a východní Evropě. Hlavní kolekce zahrnuje více než 900 kusů převážně nástěnných quiltů (moderní tapisérie) z celého světa a výběr autorských prací z České republiky.  Obchody v prodejní části nabídnou široký výběr látek, pomůcek, textilních doplňků, šicích strojů, osvětlení, korálků, dekorací a barev na textil, sortiment pletacích přízí a autorské oděvy.

Na ploše více než šesti tisíc metrů čtverečních, v 5 halách, se představí téměř 400 autorů, řada z nich s vlastní samostatnou galerií. Vystaveno bude více než 900 kusů autorských quiltů včetně kolekcí poprvé představených ve střední a východní Evropě i zcela premiérových. Třetinu celkové plochy obsadí specializované obchody. V rámci výstavy Prague Patchwork Meeting budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se různých workshopů s renomovanými evropskými lektory, a to nejen na téma ručního i strojového šití, ale i tisku na látku a kreativního vytváření povrchů.

 

Prague Patchwork Meeting

Do Prahy se sjedou přední autoři a autorky uměleckého nástěnného quiltu

Sdružení SAQA nabídne výběr z celého světa na téma Sezóny. Mezinárodní je i soutěžní kolekce EPM 2019 Protiklady. Zcela mimořádnou galerii uvede německá gilda, která spolu s Jižní Koreou připravila speciální téma: Rozdělené země, kdy právě Korea i Německo jsou představitelé zemí traumatizovaných násilným politickým oddělením.  Návštěvníkům se představí i současný japonský quilt. Střední Východ reprezentuje Hana Ron z Izraele. Kolekce Pokrokové dívky od snipSISters je kolektivní prací předních německých autorek. Z Velké Británie přijíždí známá autorka a mezinárodní lektorka a porotkyně Brenda Wroe, vlastní galerii a novou tvorbu předvede Isabelle Wiessler. Na rok 2020 byla kvůli náhlému onemocnění přesunuta tvorba Švýcarky Elisabeth Nacenta de la Croix se snovými krajinami shibori technikou. Ze Švýcarska je i zajímavá skupina arT-Tex. I letos nabídneme severský quilt – skupinu ARTiNOR. České autorské galerie přinesou novinky v práci M. Kalinové a diskusní prezentaci I. Zemanové a J. Štěrbová na téma: V rámu = umění?, příspěvek autorek k celoevropské debatě o postavení nerámovaných textilií v galerijní nabídce. Mezinárodní účast má iniciativa Pražské jezulátko kurátorky L. Charvátové.

Galerie „Hvězda českého patchworku“, v roce 2020 pokračuje v této tradici paní Milena Kankrlíková. Dětské quilty pod patronací Berniny letos představí slovenské mladé autorky. Klasika v kolekci 365 nabídne velkoformátové quilty s inspirativní variabilitou bloků.

České uskupení Art Quilt Harbour pokračuje v eko tématice Udržitelnou přírodou, nebudou chybět ani vloni tolik oceňované práce studentů středních textilních škol.

Prague Patchwork Meeting

Soutěžní kolekce 2020 na téma Voda a klasický Kaleidoskop

Soutěžní kolekce 2020 na téma VODA a klasický KALEIDOSKOP jsou dotovány hodnotnými cenami a posuzovány zahraniční odbornou porotou. Materiálová výzva a s ní spojený originální soubor artových quiltů představí netkaný materiál EVOLON jako atypický textilní zdroj. Chybět nebudou ani České quilty a sekce Mezinárodní jednotlivci.

 

Prague Patchwork Meeting
Prague Patchwork Meeting

Doprovodné kurzy

jsou vhodné pro pokročilé i začínající amatérky.

Na mnoha stáncích proběhnou ukázky různých technik a mini kurzy pro začátečníky, workshopy povedou renomované tuzemské i zahraniční textilní autorky. Pro zájemce bude připravena i dílna ebru.

Tradičně jsou prezentovány i charitativní, klubové a výměnné práce. Program doplní i módní přehlídky včetně originálních šperků a bazar zbytků látek a starších odborných knih a časopisů. Pro onkologické pacienty Masarykovy nemocnic v Ústí nad Labem a Českých Budějovicích proběhne sbírka textilních hraček.

Prague Patchwork Meeting patří mezi světově nejnavštěvovanější textilní výstavy

Výstava se dnes díky počtu exponátů a návštěvnosti 8 tisíc lidí řadí na 4. místo v Evropě, přičemž její úroveň rok od roku stoupá. Vedoucí postavení v Evropě si drží britský Birmingham s 22 tisíci návštěvníků.

Prague Patchwork Meeting
Prague Patchwork Meeting – módní přehlídka

Vstupenky

budou k dispozici na místě, a to buď jednodenní za 190,-, nebo třídenní permanentka za 370,-.

 

Více informací naleznete ZDE