Největší česká automobilová výstava zve letos poprvé do Letňan

Letošní automobilová přehlídka AUTOSHOW PRAHA chystá přes deset českých výstavních premiér. Úplně poprvé se na veletrhu představí britská automobilka Lotus se svými atraktivními supersporty, výstavními novinkami bude v ČR ŠKODA KAMIQ nebo elektromobil Renault Twizy.

Na největší tuzemské automobilové výstavě se blýsknou také automobily značek jako Peugeot, Renault, Kia, Hyundai, Lexus, Toyota, celkem zde bude zastoupeno 32 značek. Doprovodný program shrne současné trendy v tuningu, ošetřování aut pomocí nanotechnologií, avšak nebudou chybět ani praktické rady odborníků, jak jezdit bezpečně v autě s dětmi. Nikde jinde v ČR nebude mít veřejnost možnost projet se na speciálním okruhu v nejnovějších modelech aut a udělat si tak vlastní názor na nová auta téměř všech značek dostupných v ČR. Akce proběhne ve dnech 12. – 14. 4. 2019, poprvé v moderních výstavních prostorách PVA EXPO PRAHA.

PVA EXPO PRAHA

„Máme za sebou období ekonomického růstu, kdy všechny světové automobilky usilovně pracovaly na vývoji nových vozů. Mnoho automobilek označuje právě aktuální modely, které v této době nasazuje na trh, za doslova revoluční. O revoluci mluví i odborníci, protože jsou na automobilky kladeny vysoké nároky na bezpečnost, ale také na ekologický provoz. Nová vozidla tak splňují přísné emisní normy a jsou v nich již využity pokročilé asistenční technologie často napojené na internet, které maximálně chrání posádku,“ hodnotí letošní AUTOSHOW PRAHA Vanda Petrov, ředitelka veletrhu. „Těší nás, že můžeme na AUTOSHOW představit tolik reálných automobilových novinek, které se teprve v nejbližších měsících budou dostávat do autosalonů. Letos registrujeme opravdu nebývalý zájem automobilových dealerů, výrobců a dovozců aut o účast na naší akci. Motivuje je k tomu nejen nové, výhodnější místo konání veletrhu v PVA EXPO PRAHA, ale také fakt, že zde budou moci svým potenciálním zákazníkům ukázat mnoho novinek,“ doplňuje Petrov. Na jediném celostátním autosalónu v Česku se letos představí celkem 32 automobilových značek.

Co vyjede poprvé na české silnice

Vůbec poprvé bude AUTOSHOW PRAHA hostit britskou značku Lotus s jeho sportovními vozy. Tradičně zastoupenou značkou bude ŠKODA, která návštěvníkům na letošní AUTOSHOW představí zblízka model KAMIQ, nejmenší crossover této v ČR nejprodávanější automobilové značky. Do Prahy míří z celosvětové premiéry z ženevského veletrhu, a bude tak největší novinkou pražské přehlídky. Veřejnost zde spatří aktuální modely automobilek, které na českém trhu zastupují přední prodejci jako NH Car, Hyundai Domanský, Federal Cars Praha, Autoavant Družstvo, Toyota Louwman a další. Nejnovější vozy uvidí návštěvníci akce nejen na výstavní ploše, budou si je moci projet a otestovat na zkušební jízdě v běžném silničním provozu s trasou mimo areál výstaviště. Pro zkušební jízdy budou k dispozici vozy značek, Peugeot, Renault, Toyota a Lexus. Dále se můžete nechat svézt v modelech vozů Tesla.

Bezpečnost na prvním místě

Jedním z aktuálních témat v oblasti dopravy i automobilového průmyslu je bezpečnost a prevence dopravních nehod. Nelze však spoléhat pouze na vyspělé asistenční systémy, které dokáží vozidlo zastavit, vyhnout se překážce atd. Rozhodující je stále lidský faktor a chování řidiče. I proto na veletrhu bude mít vlastní expozici Policie ČR a také magazín ŽENY V AUTĚ. Zde si motoristé osvěží pravidla, jak správně upoutat dětskou autosedačku a bezpečně cestovat autem s dětmi i zvířaty.

V rámci doprovodného programu se milovníci aut dozví od odborníků, jak ošetřovat vůz přípravky s nanotechnologiemi a jaké jsou aktuální trendy v tuningu. Fanoušci motosportu uvítají možnost setkat se online s českým pilotem FORMULE 3 – Tomem Beckhäuserem, který své fanoušky pozdraví přímo ze závodního okruhu Hungaro ringu, kde bude v době veletrhu závodit.

Termín a místo konání: 12. – 14. 4. 2019 v PVA EXPO PRAHA

Otevírací doba: pátek, sobota: 10.00 – 19.00 hod., neděle: 10.00 – 17.00 hod.

Vstupenky: plné vstupné v době konání veletrhu: 200 Kč, zlevněné vstupné 150 Kč http://autoshowpraha.cz/sleva/, vstupenky lze zakoupit zde.