Žluté lázně si připomenou dušičkový víkend – děti pobaví Yelloween, dospělé mexický svátek mrtvých

Vzpomínka na zesnulé, oslava života i bláznivý Yelloween – právě tak bude vypadat nadcházející víkend v areálu Žluté lázně v pražském Podolí. V sobotu 2. listopadu se ponoří milovníci masek do atmosféry mexického svátku mrtvých Día de los Muertos. V neděli 3. listopadu pak propukne tradiční rodinný Yelloween se spoustou zábavy a her. Akce se koná za každého počasí, připravený je krytý stan – vstup je zdarma.

 

Mexický svátek mrtvých Día de los Muertos začne v sobotu v 16 hodin. Typickou mexickou oslavu zpestří tematické kostýmy a líčení v divokém stylu Calavera. Bohatý program ve stanu za Tančírnou pobaví celou rodinu. Návštěvníci tam najdou dětskou dílnu, tematické pexeso, pouťové atrakce, taneční workshop i originální mexické hudebníky (Mariachi Azteca de Praga). Chybět nebude ani tradiční Ofrenda – oltář, který představuje čtyři prvky – zemi, vítr, oheň a vodu. Oltáře vytvářejí rodiny a přátelé zemřelých z drobností, které jim je připomínají. Návštěvníci proto mohou v rámci tradice přispět k vytváření těchto oltářů.

 

Yelloween – strašidelný den ve žlutolázeňském stylu

 

Dýně, rozsvícené lucerny, temná magie, rej masek a strašidel – přesně v tomto duchu se budou bavit návštěvníci Žlutých lázní v neděli 3. listopadu. Od 12 do 19 hodin připraví organizátoři pro děti strašidelnou stezku odvahy, kde budou plnit úkoly. Chybět nebude oblíbená dětská dílna, malování na obličej, soutěže o ceny, strašidelné tržiště, opékání buřtů i dětský koutek pro nejmenší. Na pódiu v dětském koutku si všichni užijí strašidelnou show, kterou letos provede Stará dýně a uschlá Malina. „Show divadla Mazec bude opět plná nových nápadů. Herci předvedou divadelní skeče a etudy s halloweenskou tématikou, na děti čekají diskotéka, hororové příběhy, soutěže jako například průlez temnou komorou, výroba strašidel nebo házení strašidelných předmětů do kouřícího koše. Vše zakončí pestrý průvod strašidel,“ říká Libuše Klinková, manažerka dětských programů areálu Žluté lázně. Hosty Yelloweenu čeká také dlabání dýní, které budou k zakoupení na místě.