Vinohradské vinobraní nabídne sortiment nejlepších sklepů u nás

Letošní  Vinohradské vinobraní proběhne 14. a 15. září na náměstí Jiřího z Poděbrad a nabídne exkluzivní vína z Čech a Moravy. Bohatý dvoudenní doprovodný program zakončí v sobotu večer Michal Hrůza se svou kapelou.

Kvalitní bílá, červená a růžová vína z českých a moravských sklepů spolu s burčákem budou soupeřit o přízeň fajnšmekrů, kteří už dávno vědí, že tradiční Vinohradské vinobraní každoročně vybírá mezi těmi nejlepšími malými vinařstvími.

„Stalo se již dlouholetou tradicí, že se setkáváme u degustace vín pečlivě vybraných z vyhlášených vinařství, která kladou důraz především na vlastní nezaměnitelnou chuť,“ uvedl starosta Alexander Bellu.

Dvaadvacátý ročník klade největší důraz na kvalitní a pestrou nabídku nabízených vín a burčáku. Většina vinařství, která se představí před kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad, se zúčastnila řady mezinárodních vinařských soutěží a patří k absolutní špičce ve svém oboru.

Vinobraní ilustrační foto

Vinohradské vinobraní není jen o degustaci lahodného vína. K poslechu zahraje v pátek 14. září Presúzní sbor Velké Pavlovice, který je pojmenován od názvu prostor, kde se původně muži scházeli a nad skleničkou vína společně zpívali lidové písně, tedy presúzu, místnosti před vlastním sklepem. Sbor čítá na 14 členů včetně kapelníka Jana Kosíka. Do světa zrapovaného popu pro změnu zavede diváky v podvečer kapela Poetika.

V sobotu 15. září zahraje jako první Josephina Band, poté roztančí publikum funk-crossoveroví Megaphone se svými letními rytmy. Hlavní hvězdou vinobraní je Michal Hrůza, bývalý lídr kapely Ready Kirken, který díky své skladatelské a textařské činnosti patří ke špičce současné pop music.

Vinohradské vinobraní bude doprovázet i program pro děti – připraveny budou dílničky, workshopy, divadélka a další zábava.

Vstup zdarma.