Zámeckou pouť můžete navštívit na zámku Kačina

Koncert, akrobacie, kouzelníka, projížďky na koních i ukázky tanců a tvorby účesů z doby empíru je připraveno na Zámecké pouti Rudolfa Chotka.

Termín konání:

neděle 22. dubna 2018

od 10 do 17 hodin

Místo konání:

Zámek Kačina

Program

Pouť určená především rodinám s dětmi bývá na Kačině na prostranství před zámkem a právě unikátní empírová budova s rozsáhlým rozkvétajícím parkem vytváří neopakovatelnou kulisu pro bohatý program. 

Jedním z velkých lákadel letošní pouti je koncert skupiny Pískomil se vrací. Kapela, která se věnuje moderní tvorbě pro děti, oživí program zábavnou kostýmovanou show, která obvykle roztančí nejen děti, ale i jejich rodiče. Visutou akrobacii na laně předvedou návštěvníkům Tety v zápletu, Společnost Jane Austen je zase provede obdobím empíru. Nebudou chybět ukázky tehdejších tanců, dvorní etikety, kreslení siluet dobovou technikou, přehlídka účesů či vějířomluva. Iluzionista Pavel Dolejška pobaví i ohromí zábavným světem kouzel a iluzí.

Milovníci živých květů si přijdou na své v zámeckém skleníku, kde vykvetla tradiční výstava orchidejí, zámecké divadlo bude hostit malé herce z hereckého spolku Oříšek. Pro děti je připravena i řada dílniček a workshopů, budou mít také příležitost svézt se na koních a šlapacích motokárách. Od čilého pouťového ruchu si mohou rodiče i jejich děti odpočinout v rozsáhlém parku, zámeckém skleníku, kde je kromě orchidejí také bylinková zahrada a exteriérová výstava o tajemstvích přírody.  

Ke každé pouti neodmyslitelně patří trh s rozmanitou nabídkou dobrot. Místní dodavatelé budou nabízet zákusky, koláče, sýry, med, trdelník, domácí marmelády a sirupy, koření, sušené ovoce a ořechy.

 

Více informací na :  www.kacina.cz