Zahájení adventu

V letošním roce budeme advent v Příbrami zahajovat na tradičním místě, tedy na náměstí T.G.M., v sobotu 1. prosince od 15 od 19.45 hodin.

Co nás čeká? Připraven je bohatý nejen pódiový program. Po zahájení celé akce se představí první vystupující – Codex Temporis & Trio Acoustix (15.05-15.55 h).

Od 16 hodin v prostoru před pódiem vystoupí Folklórní soubor Benešáček s tanečním pásmem, které bude zopakováno ještě v 16.40 h.

 

V čase od 16.10 do 16.35 h bude pódium patřit Magdaléně Urbanové (přední vokalistce Marie Rottrové), která vystoupí s pásmem písní pro dětské publikum. Následně v čase od 17 do 17.30 h přivede Magdaléna Urbanová svého hosta. V tuto dobu se můžete těšit na vystoupení Báry Basikové.

 

Další blok programu bude pomalu směřovat k samotnému zahájení adventu. Od 17.40 do 18 hodin budou připraveny Příbramské žestě, čeká nás slavnostní slovo pana starosty, adventní zamyšlení pana faráře, a s tím spojené požehnání adventního věnce. Po rozsvícení vánočního stromu opět vystoupí Příbramské žestě.

 

Místo ohňostroje v letošním roce opět bude při zahájení adventu zcela nový videomapping, který bude promítán na budovu Knihovny Jana Drdy. První promítání bude v 18 hodin, a pokud jej nestihnete, čeká vás repríza v 19.40 h.

Poslední vystoupení slavnostního dne bude patřit skupině Žalman & spol. Pódium jí bude patřit od 18.30 do 19.30 hodin.

 

V rámci slavnostního odpoledne budou na náměstí také tvořivé dílničky, a pokud nenapadne sníh, bude přivezen ze zimního stadionu, stejně jako při Putování za sv. Martinem.

 

Dobrou zprávu máme i pro milovníky ohňostrojů. Ohňostroj sice nebude součástí zahájení adventu, ale nepřijdeme o něj. Stejně jako v loňském roce, se můžete i letos v areálu Nového rybníka těšit na čerty, anděly a Mikuláše, kteří zde budou 7. prosince při akci Čertovský Novák.  Připraven je zhruba tříhodinový program, který bude zakončen slavnostním ohňostrojem a rozsvícením vánočního stromu.

 

I letos budou v adventním čase na příbramských náměstích vánoční trhy, na kterých nebude chybět kulturní program. Ten, ve všední dny je stále ve fázi příprav, to znamená, že každý jednotlivec, skupina či zájmové uskupení se může ještě přihlásit, a veřejnosti svým vystoupením zpříjemnit předvánoční dobu. Přihlásit se a zjistit bližší informace můžete do 30. listopadu na e-mailové adrese: michaela.tothova@pribram.eu nebo na telefonním čísle: 318 402 360.