Začal Zlín Film Festival, nabídne spoustu zábavy, nejen filmové


V pátek 25. května se otevřel nový ročník Zlín Film Festivalu – Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež. Nabídne filmový, divadelní, vědecký či sportovní program, výstavy, soutěže, přednášky a workshopy. Významnou složkou festivalu bude hudební sekce. Mezi hosty bude i italský skladatel Andrea Morricone. Festival potrvá do soboty 2. června.

58. ročník Zlín Film Festivalu představí na 300 filmových snímků z 55 zemí světa. Kromě zástupců z klasických filmových velmocí nabídne divákům filmy z netradičních zemí, jako jsou Svazijsko, Faerské ostrovy, Singapur, Venezuela nebo Chile. Nosným tématem festivalu je letos oslava stého výročí Československa, které se promítne do několika filmových sekcí i doprovodného programu. Doplní je rakouské filmové okénko a sekce amerického nezávislého filmu.

 

Město Zlín se díky tomuto festivalu stává středem pozornosti filmové branže. Dá se říci, že svět v těchto dnech přijíždí do Zlína a prostřednictvím stovek filmů mají obyvatelé a návštěvníci Zlína příležitost poznat svět,“ uvedl primátor Zlína Miroslav Adámek.

 

V minulém roce přivítal filmový festival na 120 tisíc návštěvníků.