Veletrhy Holiday World a Top Gastro & Hotel

Veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2018 proběhl ve dnech 15. – 18. února  souběžně s  veletrhem gastronomie a zařízení pro hotely a restaurace TOP GASTRO & HOTEL 2018.

Na Výstavišti v Praze Holešovicích  mohli návštěvníci ochutnat a poznat téměř celý svět. Místa, která stojí za to vidět prezentovaly na svých stáncích jednotlivé země. Celá řada cestovních kanceláří představila pestrou nabídku zájezdů do rozličných destinací určených pro nejrůznější věkové skupiny.

Nedělní program se zaměřil na rodiny s dětmi. Pro ty kdo plánují cestovat s dětmi do tří let a hledají informace o zajímavých místech po celém světě, která s nimi lze pohodlně navštívit, byla určena platforma Baby City Guide.

Partnerská země veletrhu

Letošní partnerskou zemí veletrhu bylo Slovensko. Toto partnerství není náhodné, naopak bylo vybráno na počest stému výročí Československa a pětadvacetiletému výročí samostatnosti obou republik.

Slovenská republika – partnerská země veletrhu představila v rámci veletrhu kromě vizuální prezentace slovenských zajímavostí i tradiční lidovou hudbu – hru na fujaru, která se nachází v seznamu nehmotného dědictví UNESCO. Návštěvníci slovenského stánku měli možnost vyhrát i lákavé pobytové ceny na Slovensku.



Regiony České republiky

Jedna část veletrhu byla zaměřena na prezentaci regionů České republiky.

Program spojený s oslavami výročí založení republiky nastínil i Plzeňský kraj.  Od května do října bude v prostoru DEPO2015 probíhat Výstava 100 let republiky očima pěti generací. Tato výstava se zaměří na životní styl v pěti vybraných obdobích v konfrontaci s prezentací každodenního života obyvatel města prostřednictvím autentických vzpomínek a na pozadí velkých historických a společenských událostí. 8.-10. června se mohou návštěvníci Plzně těšit na historický víkend ve stylu První republiky.

Do dob první republiky mohli zájemci přenést také ve stánku Moravskoslezského kraje. K vidění byl také motocykl JAWA 350 OHV z roku 1938, na němž jezdil slavný závodník Antonín Vitvar.

Královéhradecký kraj připravil pro návštěvníky veletrhu znalostní kvíz.

Projekt Jižní Čechy seznámil návštěvníky s pivními stezkami mapujícími  v šesti trasách regionální pivovary a minipivovary.

Doprovodný program

V rámci sobotního a nedělního programu probíhaly přednášky a prezentace  cestovatelského festivalu World Film (vstup zdarma pro majitele vstupenky na HOLIDAY WORLD 2018), zahrnovaly besedy s významnými cestovateli , projekce a výstavy.

 

Pavel Pavel při křtu knihy



Booking.com

Veletrh Top Gastro & Hotel

Současně s veletrhem Holiday World 2018 probíhal i Veletrh gastronomie TOP GASTRO & HOTEL, který  je tradičně inspirací pro modernizaci a vybavení hotelů, jiných ubytovacích a stravovacích zařízení. Nejen odborným návštěvníkům vystavovatelé představili novinky ve vybavení do gastro provozů.

Návštěvníci se mohli zapojit do školy vyřezávání ovoce a zeleniny pod taktovkou mistrů v tomto oboru nebo fandit profesionálům v barmanských show, které pořádal partner veletrhu, Česká barmanská asociace. 

V expozici Muzea čokolády a marcipánu Tábor proběhla degustace čokolády spojená s přednáškou o historii a výrobě čokolády.

 

Kurzy Carvingové akademie