V České televizi se setkají zástupci světového biatlonu a zahraničních vysílatelů.

Na sedmdesát zástupců světové biatlonové federace, zahraničních televizí, Evropské vysílací unie a České televize se v tomto týdnu setká na Kavčích horách. Tématem je zejména nadcházející mistrovství, které bude Česká televize vyrábět. Její přenosy z novoměstského šampionátu poputují do více než padesáti zemí světa.

Na programu je nadcházející biatlonové mistrovství, které bude ČT vyrábět

Biatlon patří mezi sportovními fanoušky k nepopulárnějším zimním sportům. Vzhledem ke konání mistrovství světa v Novém Městě na Moravě to bude právě Česká televize, která bude v roli dedikovaného vysilatele zodpovědná za výrobu přenosů.

Na Kavčích horách se za účasti generálního ředitele ČT Petra Dvořáka, který má v roli viceprezidenta Evropské vysílací unie na starosti právě problematiku sportovního vysílání, setká na sedmdesát zástupců vysílatelů a organizátorů mistrovství světa v biatlonu, a to včetně generálního sekretáře Mezinárodní biatlonové unie Maxe Cobba či vedoucího zimních sportů EBU Roberta Portmana.

Setkání nad programem, scénářem a produkcí přenosů zahrne také obhlídku areálu v Novém Městě na Moravě, který v souvislosti s šampionátem prochází významnou rekonstrukcí.

Novoměstský šampionátu bude jedním z vrcholů sportovními událostmi nabitého roku 2024. Kromě biatlonu hostí Česká republika také hokejový šampionát. Fanoušci sportu se ale na obrazovkách České televize mohou těšit také na přenosy z olympijských her a fotbalového EURA.

Diváci České televize se s biatlonem setkávají pravidelně už patnáct let, přičemž ročně se v průměru jedná o 120 hodin premiérového živého vysílání. Vysílací práva vlastní ČT až do roku 2026, s opcí do roku 2030.

 

Zdroj: Česká televize