Titulní píseň ke komedii Petra Kolečka Přes prsty nazpívali Marcell a Lucie Bílá

Stejně jako byl pro úspěšného scenáristu Petra Kolečka snímek Přes prsty debutem na poli režie, stal se pro zpěváka Marcella debutem na poli filmové hudby. Píseň Tvůj svět, kterou složil, nazpívala s talentovaným hudebníkem Lucie Bílá.  

 

„Myslím, že každý interpret si přeje, aby jeho píseň jednou byla titulní písní k celovečernímu filmu. Moc si vážím toho, že mně se to povedlo zrovna u filmu Petra Kolečka, kterého znám už od spolupráce na seriálu Lajna,“ svěřil se třicetiletý Marcel Procházka, zpěvák, producent a skladatel, který vystudoval medicínu a věnuje se také lékařské praxi. Pro seriál Lajna napsal song Tenkej led, spolupracuje ale i s interprety jako jsou Lenny, Mirai, Adam Mišík, Paulie Garand nebo rapper Lipo.

Před několika dny vznikl také videoklip k titulní písni, který se odehrává na volejbalovém hřišti a je doplněn záběry z filmu. „Loni na jaře jsem dostal scénář, abych si ho přečetl, jestli se mi bude vůbec líbit. A byl jsem z něj doslova nadšený. Pak mi Petr Kolečko zavolal, jestli bych dokázal napsat píseň, která by s tématem filmu souvisela. Tak jsem to zkusil a věřím, že se to podařilo,“ popsal Marcell vznik spolupráce na ústředním songu filmu Přes prsty s tím, že jako student gymnázia kdysi dokonce jezdil reprezentovat školu v šestkovém volejbalu.

Rodák z Olomouce tentokrát přizval ke spolupráci „slavici“ Lucii Bílou. Ta v songu s názvem Tvůj svět zpívá své party s nezaměnitelným feelingem. „Jsem moc rád, že Lucie pozvání zazpívat si se mnou přijala. Ve studiu se často potkávám s různými interprety, a tak vím, jak je vzácné, potkat se s opravdu dobrou zpěvačkou. A tou Lucka bezpochyby je, skladbu totiž nazpívala na první dobrou,“ popsal nahrávání písně Marcell.

 

Romantická komedie Přes prsty, která v hlavních rolích představí Petru Hřebíčkovou, Denisu Nesvačilovou, Jiřího Langmajera nebo Vojtu Dyka, bude mít premiéru v českých kinech 29. srpna, distributorem je společnost CinemArt.

Marcell
Marcel Procházka alias Marcell je český zpěvák, producent a skladatel. Třicetiletý rodák z Olomouce vystudoval Lékařskou fakultu UP a stal se lékařem. Poté se ale začal více zabývat muzikou. Kromě toho, že se věnuje hudební produkci a skládání písní pro ostatní interprety (např. Lenny, Mirai, Adam Mišík, Paulie Garand), nyní představuje vlastní tvorbu. Dosud působil jako zpěvák kapely No Distance Paradise, se kterou vydal dvě alba, jež byla kritikou vřele přijata. Za zmínku stojí i jeho featuringová spolupráce s rapperem Lipem v písni Svoboda, která loni na podzim patřila k nejhranějším tuzemským skladbám. Další skladba s Pauliem Garandem, Srdce z ledu, kterou složil, produkoval a nazpíval k ní refrény, sklidila velký ohlas nejen u fanoušků, ale také u hudebních kritiků. V současné době žije střídavě v Praze a Londýně.