Tip na víkend: Festival Letem světem opět v Plzni

Zajímá vás, jak se točil dokument Století Miroslava Zikmunda a chcete nahlédnout pod cestovatelskou kapotu legendární dvojice Hanzelky a Zikmunda v rámci projektu Zikmund 100? To vše a mnoho dalšího můžete na festivalu Letem světem, který proběhne v Plzni v pátek 8. a sobotu 9. března.

Jak říká organizátor festivalu Štěpán Pastula: „Na programu jsou zajímavé přednášky, a to nejen z cest do ciziny, ale i třeba o tzv. travel coachingu, který spojuje cestování s osobním rozvojem, nebo tipy a triky pro cestování s dětmi.“

V pátek festival nabídne čtyři a v sobotu devatenáct přednášek cestovatelů a dobrodruhů z dalekých (exotických) zemí, jako je např. Amazonie, Nový Zéland, Keňa, Himálaj, Indie či Ekvádor, i těch pro nás geograficky bližších ať už se jedná o Švédsko, Norsko nebo Island.

Chcete si vyrobit své vlastní barefootové sandály, vyzkoušet kurz vaření kávy a mexických pokrmů nebo si zahrát na handpan či africké bubny? Pak se můžete zapojit do některého z workshopů v rámci doprovodného programu.

Těšit se můžete také na taneční vystoupení, ochutnávky exotických jídel i nápojů a výstavy fotografií několika cestovatelů.

Tip na víkend Festival Letem světem opět v Plzni

Festival je určen jak pro zkušené cestovatele, tak pro širokou veřejnost. Pro děti bude od rána otevřen dětský sál, kde bude kromě hodné tety na hlídání zajištěn i zajímavý tvořivý program.

Festival se uskuteční v Plzni na adrese Vejprnická 678/40, Plzeň 3 – Skvrňany. Jednodenní nebo dvoudenní vstupné je možné zakoupit na místě nebo online na stránkách www.svetem.net.