Televize SONY XR-55X93J vás vtáhne do světa filmu, sportu a přírody i v době vánoční pohody

Do naší redakce jsme dostali k redakčnímu testování televizor od renomovaného výrobce SONY a to typ XR-55X93J. Tento televizor nás mile překvapil a potěšil a rozšířil náš pohled na možnosti využívání těchto klasických přístrojů.

Instalace a uvedení do provozu

Využili jsme variantu postavit televizor na jednoduše sestavitelné stojánky, což spočívá v sestavení dvou stojánků a zašroubování osmi šroubků. Pak vše nacvaknete do televize, připojíte síťový kabel na napájení , kabel k připojení k internetu a televizní anténu. Tím se celé zařízení uvede do provozu a pak intuitivně můžete začít se nořit do světa zábavy a poznání. Instalace a celý tento proces není složitý, pouze pro velikost televize a její  hmotnost je třeba pro pohodlnou montáž dvou osob. Nenáročnost televize na anténní připojení – k naladění stačí pouze pokojová anténa.

Vstupujeme do světa skrze obrazovku televize

Vysoce realistické zobrazení vás přivede díky propojení s celosvětovou sítí internet do nevídaných možností, kterou vám poskytne tato televize. V okamžiku, kdy se propojíte s účty na Google, Youtube, Netflix a zde nabízené služby od Sony Bravia a další a další možnosti vám poskytnou nevídanou a nekončící zábavu ze všech oblastí : sportu, kultury, interaktivní hry, zábavu pro děti. My jsme během našeho testu neváhali a nainstalovali si řadu aplikací. Televize se tak stala nedílnou součástí naší domácnosti od brzkých ranních hodin až do pozdního večera.

Funkce a možnosti využití

Co vše můžeme využít a jak efektivně tento model pomůže k pohodě a klidu rodiny? Jednoduchou instalací aplikace se z televize rázem stane rádio, ale pokud se domníváte, že obraz zde hraje podružnou roli, jste na omylu. Během chvíle si můžete nastavit a při poslechu rádia prohlížet prezentaci vašich fotografií z dovolené či z rodinné oslavy. Pokud právě nemáte zájem je sledovat, může vám televize zpříjemnit pracovní pohodu svým zvukem. Nedílnou součástí a jednou z možností je také propojit televizi s počítačem a rozšířit si tak pracovní plochu o tento ohromný potenciál možnosti zobrazování např. prezentací umístěných ve Vašem počítači.

Protože naše domácnost disponuje redakčním externím diskem připojeným do sítě, tento televizor jej identifikoval a nebyl problém si zde v pohodě prohlédnout fotografie a videa z našich posledních reportáží. to také přináší možnosti pracovního využití, kdy televize není již jen pasivním prostředkem pro sledování, ale stává se aktivním členem domácnosti či pracovního týmu a plní tak řadu funkcí. Není třeba zdůrazňovat vysokou kvalitu a adaptabilnost i možnosti nastavení obrazu, zvuku, nahrávání na připojitelný externí disk, prohlížení souborů na USB discích. Díky této televizi se můžete vzdělávat, sledovat své oblíbené filmy, zároveň sledovat dění kolem sebe, což je v současné době přínosné.

Během testu jsme se snažili využít všech možností a musíme konstatovat, že skutečně se jedná o velice zdařilý výrobek, který ukazuje, že již není možné tvrdit, že televize je jen televizí, nýbrž se jedná o multimediální zařízení a bylo by možné jej přirovnat k současným chytrým mobilním telefonům, kde původní funkce telefonování je odsunuta do pozadí a je jen součástí tohoto zařízení, podobně jako původní funkci televize v sobě již nezahrnuje jen pasivní sledování televizního programu, který je nabízen televizními společnostmi, ale naopak aktivní přístup uživatele možnost výběru svého obsahu, který chceme sledovat a který je pro nás nejvhodnější. Samozřejmě je možné procházet i síť internetu, včetně facebooku a dalších sociálních sítí.  Vzhledem k tomu, že tuto část jsme nevyužili, nemůžeme hodnotit.

 

 

Závěr

Závěrem můžeme konstatovat, že přestože disponujeme podobným zařízením od jiného výrobce, tak nám tato televize ukázala, jak velký krok během posledních několika let dokázal vývoj v televizích poskočit. Naše spokojenost s televizí SONY XR-55X93J byla velká, byť pořizovací cena není nejnižší, ale s koupí televize si zároveň pořizujeme i řadu dalších zařízení .

Více informací naleznete ZDE