V Malém divadle proběhne první ročník mezinárodní soutěže NEW GENERATION pro neprofesionální tanečníky

Objevení nových talentů mezi dětmi a mládeží a přiblížení tanečního umění širší veřejnosti, takové cíle si klade nová mezinárodní amatérská soutěž v klasickém a moderním tanci NEW GENERATION. Pořádá ji Malex ballet school a její první ročník proběhne v Malém divadle 14. 4. 2019.

Soutěže se mohou zúčastnit všechny neprofesionální taneční školy, taneční oddělení ZUŠ, amatérské taneční soubory, skupiny i jednotlivci. Jedním z hlavních cílů soutěže je propojit tanečníky libereckého regionu. Akce bude mít ale i celorepublikový a mezinárodní dosah. Byli osloveni tanečníci z celé České republiky a také z tanečních škol z Polska a Německa.  Malé divadlo se tak stane místem setkání mladých umělců, kde budou mít možnost porovnat své výkony, načerpat inspiraci od svých kolegů a navázat nové formy spolupráce a přátelství. Pro taneční pedagogy přináší NEW GENERATION možnost prezentovat výsledky své dlouholeté práce s dětmi.

 

Na akci bude možný bezbariérový vstup. Záštitu nad soutěží převzala Ing. Květa Vinklátová, členka Rady Libereckého kraje. Akci podporuje nadace Život umělce a výrobu trofejí pro soutěžící zajistila Nadace Preciosa.