StarDance – X. řada – první soutěžní večer

První soutěžní večer nesl název Pocta legendě. Vzhledem k úmrtí Karla Gotta Česká televize změnila sobotní program StarDance a speciální díl věnovaný této legendě uvedla již v sobotu 12. 10.  

Star Dance – první soutěžní večer Pocta legendě

Večer věnovaný velmi oblíbenému zpěvákovi Karlu Gottovi byl tedy uveden o týden dříve, než bylo původně plánováno.  Všichni soutěžící tančili na jeho písně z různých období. Diváci kromě jejich tanečních výkonů mohli obdivovat zároveň pěvecké výkony sólistů Moondance orchestru Martina Kumžáka. Poslední soutěžní pár zakončil vystoupení na píseň „Srdce nehasnou“ – poslední skladbu, kterou Karel Gott nazpíval společně se svou dcerou Charlotte Ellou

Po úvodním předtančení, kdy jsme na parketu poznávali některé z účastníků minulých kol, do soutěže vstoupilo deset profesionálních tanečníků a tanečnic standardních a latinskoamerických tanců, kteří vytvořili taneční dvojice s deseti osobnostmi.

Noví členové poroty

Dvojice moderátorů Tereza Kostková a Marek Eben, která nás bude v X. řadě soutěžními večery provázet zůstala nezměněna. Avšak v porotě zasedli dva noví členové, které jsme v minulých řadách měli možnost vidět na tanečním parketu, a to Richard Genzer a Jan Tománek.

Jednotliví tanečníci byli představeni před vystoupením tanečních párů v krátké vizitce. Soutěžní tance prvního večera byly hned tři: Valčík, jive a samba.

Gabriela Koukalová a Martin Prágr

Prvním párem, který otevřel soutěžní večer byla biatlonistka Gabriela Koukalová a Martin Prágr. Na parketu předvedli valčík na skladbu C´est la vie se zajímavou choreografií zakončenou odvážnou zvedačkou.  Výkon prvního a posledního páru hodnotí všichni členové poroty, proto se jako první vyjádřil Richard Genzer, kterému se valčík v jejich provedení sice líbil, ale chybělo mu v něm více plynulosti doporučil zlepšit práci rukou. Tatiana Drexler kladně hodnotila především dobrou práci chodidel, její doporučení se týkalo uvolnění horní části těla.  Jan Tománek ve svém hodnocení ocenil příběh, líbilo se mu velmi dobré postavení a výraz tanečníků. Jako poslední člen poroty se vyjádřil Zdeněk Chlopčík, který také ocenil krásné postavení, a na rozdíl od Richarda Genzera podle jeho názoru tanec Gabriely a Martina plynulost nepostrádal. Nejvyšší bodové hodnocení známku 7 páru udělil Jan Tománek.

Star DanceX: Gabriela Koukalová a Martin Prágr. Promo fotografie pro kampaň pořadu České televize.

 

Xindl X a Markéta Dostálová

Druhý pár prvního večera si pro svůj jive vybral skladbu Je nebezpečné dotýkat se hvězd. Při hodnocení jejich tanečního výkonu Tatiana Drexler postrádala v tanci více pohybu, a to nejen nohama, nýbrž celým tělem. Podle Jana Tománka na něj tanec působil těžce, ale kladně hodnotil tanečníkovu mimiku. Nejvyšší bodová hodnocení známku 5 pár získal od Jana Tománka.

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský

Výběr skladby pro sambu nemohl být lepší: Lady carneval. Při hodnocení tanečního výkonu Zdeněk Chlopčík konstatoval, že v tanci postrádal některé prvky samby, zatímco Richard Genzer vnímal při vystoupení radost z tance. Nejvyšší bodové hodnocení známku 7 udělil páru Richard Genzer.

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Tento soutěžní pár zatančil valčík na romantickou píseň Když milenky pláčou. Na Jana Tománka působil Jakub při tanci sice elegantně, ale poněkud nejistě. S jeho názorem nesouhlasil Zdeněk Chlopčík, který kladně hodnotil Jakubův tanec pro přirozenost a jistotu. I přes tento názorový rozpor při slovním hodnocení dvou porotců, bodové hodnocení vyjádřilo nezvyklou shodu, protože každý porotce zvedl tabulku se známkou 6.

StarDance X
Star Dance X :Jakub Vágner a Michaela Nováková Promo fotografie pro kampaň pořadu České televize.

Miroslav Hanuš a Adriana Mašková

Zatančili na parketu Jive a oba hodnotící členové poroty Richard Genzer i Tatiana Drexler ocenili na předvedeném tanci spoustu energie a konstatovali, že Miroslav má rytmus v těle. Porotci hodnotili jejich taneční výkon dvěma známkami 7 a dvěma známkami 6.

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Tento pár si pro svoji skladbu vybral skladbu Včelka Mája ze známého kresleného dětského seriálu a postavě včelky odpovídal i Veroničin žluto černý kostým. Dominik Vodička jako člen souboru Pražský komorní balet je čerstvým držitelem ceny Thálie. Zdeněk Chlopčík při hodnocení vyzdvihl velmi pěknou choreografii, ale neuniklo mu, že při tanci Veronika občas nedokázala držet rytmus. Tatiana Drexler doporučila zrychlit práci nohou. Nejvyšší známku 7 v bodovém hodnocení páru udělil Richard Genzer.

Tonya Graves a Michal Bureš

Zatančili na parketu energický jive. Jan Tománek vyzdvil Tonyin smysl pro rytmus, Richard Genzer jí doporučil více si při tanci pomáhat tělem. Při bodovém hodnocení získal pár nejvyšší známku 6 od Jana Tománka.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Taneční pár si pro svoji sambu vybral skladbu Korunou si hodím. Tatiana Drexler při hodnocení ocenila energii, kterou viděla v jejich tanci, líbilo se jí Matoušovo nasazení a úsměv. Zdeněk Chlopčík souhlasil s jejím hodnocením, co se energie a nasazení týče, avšak našel určité technické chyby a vytkl Matoušovi, že vždy nešel správně do hudby. Nejvyšší bodové hodnocení jejich tanečního výkonu byla známka 8, kterou páru udělil Richard Genzer a Tatiana Drexler.

Nora Fridrichová a Jan Kohout

Choreografie jejich jive zahrnovala řadu odvážných prvků. Richard Genzer hodnotil jejich tanec, který měl spoustu energie kladně. Jan Tománek při hodnocení ocenil, že jive v jejich provedení zahrnoval odtlačení i odtažení, ale doporučil Noře zlepšit svoji fyzickou kondici. V bodovém hodnocení získal pár nejvyšší známku 7 od Jana Tománka.

Karel Kovy Kovář a Veronika Lišková

Poslední pár na tanečním parketu zatančil krásný valčík na poslední skladbu, kterou Karel Gott nazpíval „Srdce nehasnou“ Jejich výkon hodnotili všichni členové poroty kladně. Zdeněk Chlopčík ocenil ladnost pohybu, provedení valčíkových kroků, držení paží, ale viděl jejich valčík poněkud uhopsaný a uskákaný. Jan Tománek vyzdvihl dobré postavení a výborný pohyb. Tatiana Drexler vysoce ohodnotila jejich projev a také Richard Genzer ocenil Karlův tanec. V bodovém hodnocení získali nejvyšší známku 8 od Richarda Genzera a Tatiany Drexler.

Protože po prvním soutěžním večeru není žádný pár vyřazen, zatančili na závěr všichni společný tanec na skladbu Jdi za štěstím.