StarDance X. řada – 2. soutěžní večer

Druhý soutěžní večer X. řady StarDance měl na programu tři tance: cha-cha, waltz a tango. V úvodu večera předvedli krátké společné taneční vystoupení na píseň Dancing in the rain všichni čtyři členové poroty.

Nora Fridrichová a Jan Kohout

První soutěžní pár předvedl na tanečním paketu tango. Jejich výkon hodnotili všichni členové poroty. Richardu Genzerovi neunikl při tanci určitý boj o rovnováhu, ale ocenil dobře provedené zvedačky. Tatiana Drexler také zaznamenala v tanci technické chyby i problémy s rovnováhou, ale ocenila velmi dobrý výraz. Jan Tománek kladně hodnotil choreografii, především první část, vyzdvihl skvělé prvky argentinského tanga, ale podle jeho názoru ve druhé části nebyl jejich tanec synchroní. Zdeněk Chlopčík souhlasil s hodnocením Jana Tománka skvělý byl začátek a ve druhé části páru chyběla synchronizace. V bodovém hodnocení získal pár nejvyšší známku 7 od Tatiany Drexler, a nejnižší známku 5  zvedl Zdeněk Chlopčík.

Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková

Druhý soutěžní pár zatančil cha-chu. Při hodnocení poroty byl Zdeněk Chlopčík jejich tancem mile překvapen. Ocenil především rytmus, který viděl v tanci „Kovyho“, líbilo se mu také, že tančil celým tělem. Doporučil mu pouze zlepšit koordinaci pohybu paží. Druhý hodnotící porotce Richard Genzer kontatoval, že se mu tanec líbil.  Bodové hodnocení poroty bylo příznivé, nejvyšší známku 8 dostal Karel s Veronikou od Richarda Genzera a Tatiany Drexler. Nejnižší známku 6 udělil Jan Tománek.

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský

Soutěžní pár předvedl na parketu waltz,který zahájil zvedačkou.V choreografii to nebyla zvedačka jediná a Tatiana Drexler při svém hodnocení ocenila právě dobře provedené nošené figury. Jan Tománek hodnotil jejich vystoupení jako přirozené a elegantní. V bodovém hodnocení  se všichni porotci vzácně shodli a udělili jim známku 7.

Xindl  X a Markéta Dostálová

Soutěžní pár zatančil tango v zajímavé choreografii s využitím stuhy. Tatiana Drexler konstatovala, že tanečníkovi vyhovuje dramatický tanec. Doporučila mu, aby narovnal záda a zlepšil odvalování chodidel. Zdeněk Chlopčík označil jejich tango za velmi dobře zatančené a oproti Tatianě mu nevadilo ani odvalování chodidel ani záda. Jeho názor se odrazil i v bodovém hodnocení, protože od něho pár získal nejvyšší známku 8.

Gabriela Koukalová a Martin Prágr

Jejich cha-cha byla rychlá a na parketu působili přirozeně. Jan Tománek spatřuje v Gabrielině tanci velký potenciál a zaměřil se na techniku a dobré provedení. Kladného hodnocení se pár dočkal i od Richarda Genzera. V bodovém hodnocení získali také od Richarda Genzera i Jana Tománka nejvyšší známku 8, nejnižší známku 6 udělil Zdeněk Chlopčík.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Zdeněk Chlopčík byl z jejich waltzu nadšen. Vyzdvihl technické provedení, plynulost i držení. Podle jeho názoru byl měl pár tento tanec ve finále zvolit jako svůj nejlepší tanec. Také Jan Tománek hodnotil jejich tanec kladně.Líbilo se mu, že Matouš dokázal udržet držení a ocenil i krásnou skutečně „waltzovou“ choreografii. Soutěžní pár získal od poroty poměrně vysoké bodové hodnocení : Osmičku udělil Richard Genzer, Tatiana Drexler i Zdeněk Chlopčík. Jan Tománek byl  k jejich výkonu trošku kritičtější a ocenil ho známkou sedm.

Tonya Graves a Michal Bureš

Protože jejich soutěžní vystoupení bude hodnotit Tatiana Drexler, udělil Marek Eben před vstupem páru na parket Tonye malou lekci ze slovenštiny, aby slovnímu hodnocení od Tatiany rozuměla. Tatiana se ve svém slovním hodnocení domnívala, že je Tonya trochu podceněná, protože podle jejího názoru by zvládla náročnější prvky v choreografii, více rychlosti i dynamiky. Richard Genzer konstatoval, že Tanya hodně spoléhá na svého tanečního partnera. V bodovém hodnocení pár získal od tří porotců známku 6 a Zdeněk Chlopčík hodnotil známkou 5.

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Na taneční parket přišel Jakub jako Ivánek z pohádky Mrazík se svou oblíbenou rekvizitouz tréninku  – smetákem, se kterým předvedl zajímavou krátkou taneční kreaci, když mu Michaela smeták odebrala, zatančili velice krásnou cha-chu. Jejich tanec vysoko hodnotila Tatiana Drexler, která prohlásila, že když zatančí Jakub u rybníka takto cha-chu, přijdou za ním ryby samy. Také Jan Tománek ocenil techniku, postavení i energii.  Taneční pár získal vysoké bodové hodnocení – Zdeněk Chlopčík  a Tatiana Drexler dokonce zvedli známku 9.

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Tanečníci vstoupili na parket zahalený v mlze s hořícími ohni na okraji a předvedli krásný, ladný waltz. Richard Genzer ocenil, že hned první krok ve waltzu byl přes patu a  jejich tanec byl velmi svěží. Zdeněk Chlopčík označil jejich taneční vystoupení jako něžné, nádherné, esteticky překrásné viděl zde skutečně anglický waltz. Litoval jen, že v závěru neudrželi odklon, ale přesto byl dojem z tance nádherný. Také tento soutěžní pár získal poměrně vysoké bodové hodnocení. Kromě Tatiany Drexler všichni porotci hodnotili známkou 8.

Miroslav Hanuš a Adriana Mašková

Poslední soutěžní pár zatančil tango. Marek Eben ještě dříve než vyzval všechny členy poroty k hodnocení, konstatoval, že podle jeho názoru oba tanečníci vystihli velmi dobře povahu tance. Zdeněk Chlopčík kladně hodnotil dobré držení a skvělou rovnováhu, nejvíce ocenil, že pár dobře věděl, jaký tanec tančí nejen pokud se týká kroků, ale i pocitu. Jan Tománek prohlásil, že Miroslav na parketu fyzicky omládl, předvedl velmi pěkné standardní držení a elegantní tanec. Tatiana Drexler hodnotila velmi dobře rytmus a tvrdila, že Miroslav by mohl klidně zastoupit kteréhokoliv jejího tanečního partnera. Richard Genzer se přiznal, že se vžil do tance do té míry, že nestihl do detailu sledovat kroky, ale celkově hodnotil jejich vystoupení kladně.  Bodové hodnocení poroty bylo vysoké, Tatiana Drexler i Zdeněk Chlopčík hodnotili známkou 9.

 


 

Celé bodové hodnocení všech tanečních párů naleznete ZDE

Protože tento večer už bohužel jeden z párů soutěž musel opustit, dlouho jsme s napětím očekávali až Marek s Terezou oznámí konečný verdikt. Příští večer, kdy se bude tančit Paso doble, quick step a samba už na tanečním parketu neuvidíme Noru Fridrichovou a Jana Kohouta.

Nora Fridrichová a Jan Kohout.. Promo fotografie pro kampaň pořadu České televize.