StarDance oslavuje! Drexler, Chlopčík, Genzer a Tománek si od října posvítí na deset nových párů

StarDance zahajuje 10. řaduV sobotu 12. října od 20:00 hodin. Poprvé v české historii v pořadu vystoupí youtuber, spisovatelka i rybář. Součástí opět budou i tematické večery a chybět nebude ani tradiční benefiční díl pro Centrum Paraple se Zdeňkem Svěrákem v roli pátého porotce.

StarDance – hvězdy zatančí již po desáté

„StarDance patři mezi nejdéle vysílané zábavní formáty nejen na českých televizních obrazovkách, ale i v zahraničí, před pár dny například na domovské BBC One odstartovala již sedmnáctá sezóna a zájem o ni je stále obrovský. I Česká televize neustále pracuje na vývoji tohoto pořadu. Letos kromě nových osobností nabídne divákům i zcela novou desítku tanečních profesionálů. A nové budou i tematické večery. Věnovány budou nejznámějším pohádkovým melodiím, oslavě třiceti let svobody nebo písním Karla Gotta, který letos oslavil životní jubileum. Zajímavé jistě bude i to, že podobu jednoho kola ovlivní samotní porotci, kteří budou v roli mentorů působit na vystoupení párů,“ říká generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Nové osobnosti na tanečním parketu

V letošní řadě oblíbené show se diváci opět mohou těšit na tradiční klání českých osobností z různých oborů. Hereckými hvězdami jsou Veronika Khek Kubařová, Miroslav Hanuš a Matouš Ruml. Pěvce zastoupí Tonya Graves a Xindl X. Poprvé zatančí zástupce youtuberů Kovy, spisovatelka Radka Třeštíková a světoznámý rybář Jakub Vágner. Barvy České televize bude hájit moderátorka Nora Fridrichová.

Desítka profesionálních tanečníků

Tyto osobností doplní zcela nová desítka profesionálních tanečníků. K vidění tak budou nejen neokoukané tváře, ale i nový přístup k choreografiím a celkovému uchopení svých čísel. „Na casting jsme pozvali zhruba padesát zájemců a konečný výběr má na svědomí celý tým, protože každý z nás na ně pohlíží z jiného úhlu. To, že byli všichni špičkoví po taneční stránce, bylo jasné, ale rozhodly především osobitost, charisma a schopnost komunikace,“ komentuje výběr profesionálů odborný poradce Jan Onder.

Novinky ve složení poroty

Novinky se týkají i složení poroty. Vedle Tatiany Drexler a Zdeňka Chlopčíka zasednou Richard Genzer s Janem Tománkem. Oba již soutěž zakusili z parketu a nabídnou tak perspektivu bývalých účastníků. „Coby nová posila poroty na svoje hodnocení půjdu od lesa a přes husí kůži. A jelikož jsem minulý rok trpěl mezi soutěžícími, mám v plánu být letos výrazně hodnější než ostatní porotci. Na moje kolegy budu naopak ras,“ slibuje Richard Genzer. Co naopak zůstává stejné je moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková. „Člověk se na tomto pořadu moc naučí. Přece jenom je to deset přímých přenosů a už to samo o sobě vyžaduje poměrně velkou psychickou odolnost. Jsou kolegové, kteří to mají rádi, ten adrenalin. Třeba Terezka, té to nevadí vůbec, ale já jsem si na to nikdy nezvykl, pořád mi to trochu nahání hrůzu. Naučil jsem se, že tohle je večer, ze kterého vás nic neomluví, už jsem moderoval s devětatřicítkou horečkou nebo s antibiotiky,“ říká Marek Eben. Tereza Kostková jej doplňuje: „Nevím, jestli mě změnila samotná StarDance, ale čas mě za tu dobu proměnil určitě. Během prvního ročníku jsem byla v jiném stavu, byla jsem ráda, že to všechno jakž takž udýchám, ale určitě jsem si nepředstavovala, jak to bude dál. Ani před třinácti lety, ani loni.“

StarDance – porota

„Taneční soutěží prošlo osmaosmdesát párů, čtrnáct porotců, zazněly stovky úžasných melodií a s nimi jsou spojeny stovky choreografií a stovky tvůrčích profesí podílejících se na jejím vzniku. V prvním díle jsme si vymysleli slogan, že StarDance je především noblesa a elegance. A tato dvě slova se odrážejí v každé další řadě,“ bilancuje manažer vývoje Jan Potměšil, který je s pořadem od úplného začátku, a patron nadace Centrum Paraple Zdeněk Svěrák jej doplňuje: „Ta soutěž přilákala k obrazovkám i diváky, kteří netančí a ani se o tanec nezajímají. Protože je to kultivovaná, s chutí provedená podívaná. Zasloužili se o to nejen oba skvělí moderátoři, ale celý realizační kolektiv. Nečekaným spojením s dobročinností dostala navíc etický bonus. Přál bych si, aby tento projekt v televizním programu ještě dlouho kraloval. Podle Niny, klientky a zároveň spolupracovnice Centra Paraple, která ve StarDance tančila na vozíku, je účast ve StarDance nezapomenutelný zážitek.“

Představení tanečních párů

Nora Fridrichová

Už třináct let provází pořadem 168 hodin. Místo nedělí ji ale teď diváci budou nějaký čas vídat o sobotních večerech

Jan Kohout

Tancuje od sedmnácti let. Specializuje se na standardní tance. Dvakrát byl ve finále mistrovství republiky ve standardních tancích a je vícemistr v show.

Tonya Graves

Umělkyně původem z Ameriky se v Česku zabydlela v polovině devadesátých let. Posluchači ji znají jako dlouholetou zpěvačku Monkey Business, na svém kontě má ale taky dvě sólová alba.

Michal Bureš

Tancuje od tří let folklorní tance a od pěti let společenské tance. Specializuje se na deset tanců.Osmkrát vyhrál mistrovství republiky.

Miroslav Hanuš

Herec známý divákům Případů 1. oddělení. Za svůj herecký výkon ve snímku Nikdy nejsme sami získal Cenu české filmové kritiky, na podzim se objeví v televizní premiéře dramatu Domestik.

Adriana Mašková

Tancuje od deseti let.Specializuje se na deset tanců.Za svůj největší úspěch považuje pětinásobné vítězství na mistrovství České republiky v deseti tancích.

Gabriela Koukalová

Bývalá reprezentantka v biatlonu, která má na svém kontě nespočet titulů včetně mistryně světa a držitelky stříbrné medaile ZOH. Získá deset let po svém debutu ve světovém poháru i titul ve StarDance?

Martin Prágr

Tancuje od šesti let. Specializuje se na latinskoamerické tance. Za svůj největší úspěch považuje vítězství na mistrovství České republiky v mládežnické kategorii.

Karel „Kovy“ Kovář

Jako Kovy získal ocenění Bloger roku 2016, 2017 a 2018. Jeho YouTube kanál sledují statisíce lidí a videa dosahují miliónů zhlédnutí. Dokáže zaujmou i televizní diváky?

Veronika Lišková

Tancuje od pěti let. Specializuje se na latinu i standard. Za svůj největší úspěch považuje sedmé místo na mistrovství republiky v deseti tancích, přestože normálně závodí ještě v juniorské kategorii.

Veronika KhekKubařová

Od Divadla Konzervatoře po Dejvické divadlo. Od Žen v pokušení po Ženy v běhu. Od Rafťáků po Modeláře. Od základů na tanečních po StarDance.

Ondřej „„Xindl X“Ládek„

Mý nohy bez polobotek rozdrtily taneční parket,“ mohl by známý písničkář Xindl X parafrázovat začátek jedné ze svých raných skladeb Mamut. Prý dokáže rychleji napsat text, než se naučit taneční kroky, jestli je to skutečně tak, se diváci přesvědčí v říjnu.

Markéta Dostálová

Tancuje od 4–5 let. Specializuje se na latinskoamerické tance. Za svůj největší taneční úspěch považuje čtvrté místo na mistrovství České republiky v latinskoamerických tancích.

Matouš Ruml

Ve vánoční pohádce Princezna a písař se jako prostý Janek dostal až na trůn celého království. Předvede herec tento fenomenální úspěch také ve StarDance a stane se i králem tanečního parketu?

Natálie Otáhalová

Tančí od pěti let. Specializuje se na deset tanců. Za svůj největší úspěch považuje devítinásobné vítězství na mistrovství ČR v deseti tancích a účast v semifinále mistrovství světa latinskoamerických tanců v kategorii do 21 let.

Radka Třeštíková

Začala s právními úkony, už za studií si ale sepisovala první příběhy a blogovala. Od té doby jí stihl vyjít už pět knih. Podle románu Bábovky, jehož se prodalo přes sto tisíc kusů, se v současnosti točí celovečerní film.

Tomáš Vořechovský

Tancuje od třinácti let. Specializuje se na latinu. Za největší úspěch považuje svoje vítězství na taneční soutěži v Miami.

Jakub Vágner

Rybář a dobrodruh se může pyšnit několika rekordy. Jeho Největší ryba měřila přes tři metry, ta nejtěžší vážila víc než dva metráky. Jaký úlovek si známý propagátor rybolovu odnese z taneční soutěže?

Michaela Nováková

Tancuje od pěti let Specializuje se na deset tanců. Za svůj největší úspěch považuje páté místo na mistrovství republiky.

StarDance X – T. Kostková a M.Eben

Den se StarDance na Zlaté Praze

Přijďte na Den se StarDance v rámci festivalu Zlatá Praha, který se koná v pátek 27. září 2019 od 15.00 hodin na náměstí Václava Havla (piazzeta Národního divadla). Návštěvníci se mohou těšit na čtyři hodiny interaktivního programu plného tance a zajímavých rozhovorů. Také se setkají hned s několika tanečníky této úspěšné televizní soutěže – Jan Onder do show pozval populárního herce Zdeňka Piškulu s Veronikou Lálovou, nového porotce StarDance Jana Tománka, který představí mistry České republiky ve standardních a latinskoamerických tancích, dále herečku Danu Batulkovou, rekordmanku ve skoku o tyči, atletku Kateřinu Baďurovou, klientku Centra Paraple Marii Nahodilovou, vítězný pár StarDance Marii Doležalovou a Marka Zelinku a také tanečníka a finalistu Michala Padevěta, který představí dva tance společně s Kateřinou Krakowkovou, která tančila v minulé řadě po boku zpěváka Adama Mišíka. Vedle mediálně známých tváří vystoupí i nadějné taneční páry juniorů a mládeže. Známé osobnosti budou nejen tančit, ale také již tradičně vyučovat společenské tance. Součástí programu bude i autogramiáda velké části letošních tanečních párů desáté řady StarDance.

Fotografie : ČT