St. Peterburg festival ballet

St. Petersburg Festival Ballet –  velkolepé umělecké těleso, ruský klasický balet

Balet disponující vším, co lze nazvat ruskou školou klasického baletu – veškerou důkladnou elegancíí klasiky, svěžím dechem XXI. století, ideální technikou provedení a bujarou, nespoutanou šíří ruského ducha ve spojení s opravdovou bohatou nádherou kostýmů a dekorací.

V rámci velkého evropského turné soubor St. Petersburg Festival Ballet předvede v Praze skvosty světové klasiky:

Program

11.12. 2018 Louskáček – balet o dvou dějstvích na hudbu P. I. Čajkovského

12.12. 2018 Labutí jezero – balet o dvou dějstvích na hudbu P. I. Čajkovského

Nemá smysl opakovat obsah příběhů těchto nesmrtelných uměleckých děl. Pokud přijdete na tato představení, na krátkou dobu se ponoříte do světa romantiky a krásy a získáte spoustu dojmů poté, co proniknete do světa lásky a smrti, věrnosti a zrady, smíchu a slz, strachu i odvahy.

 



Vynikající herecký soubor, ztělesňující vše to, čemu se říká ruská škola klasického baletu – tedy přísně klasickou eleganci, svěží dech jednadvacátého století, dokonalou techniku provedení  v kombinaci s královskou nádherou kostýmů a dekorací.

Sankt Petěrburg – je kolébkou ruského baletu, město, které uchvátí každého mistra a jeho práci obohatí nenapodobitelným ruským duchem. Festival – toto slovo v překladu znamená sváteční, kterým také chce být každé vystoupení souboru.

Soubor s velkým úspěchem hostoval v USA, v Itálii, v Německu, ve Francii, v Holandsku, v Belgii, ve Finsku, v Portugalsku, v Číně, v Brazílii, v Mexiku a v dalších zemích.

 

Vice informací naleznete ZDE