Rozhovor se soutěžícím ze StarDance hercem a režisérem Miroslavem Hanušem

Herec Miroslav Hanuš vytvořil se svou taneční  partnerkou Adrianou Maškovou v X. řadě StarDance sympatický pár, který si diváci při soutěžních večerech oblíbili. Tentokrát však porota i diváci rozhodli, že v šestém soutěžním večeru z kola ven tentokrát půjdou oni. Ještě než se rozloučil se  StarDance,   jsme položili Miroslavu Hanušovi několik otázek :

Jaký byl Váš vztah vztah k tanci před StarDance?

Já jsem vždycky tancoval radostně. A tak jsem i tady tancoval radostně! Jsem si přišel zatancovat. Ostatní možná tančí líp, ale nemají tu „šťávu“, co já v šestapadesáti.

Mají něco společného taneční a herecký výkon?

Herectví a tanec? Herectví můžete v tanci použít, to znamená že můžete nějak jevištně existovat a potom ty věci prodat. Protože jste člověk zvyklý existovat na jevišti a já jsem to tady také tak bral, jako že tu byli diváci. Také se mne ptali, jestli mi vadí přímý přenos a musím říci, že mi to vůbec nevadí. Naopak mne láká, že když jsou tu diváci, tak je to divadlo. Tak jsem uplatnil svoje herectví, že jsem si zatančil. Ale herci nemusí být zdatní tanečníci a mnozí z nich nejsou žádní tanečníci.

StarDance: Miroslav Hanuš a Adriana Mašková

Absolvují herci nějakou taneční průpravu?

Když je někdo absolvent konzervatoře, tam samozřejmě je značná pohybová průprava. Ale na té úrovni, která je tady to zdaleka nestačí.  Přece jenom, těžko se mi učily některé kroky, jsem zvyklý se učit text, ale ne tolik pohybu a fyzicky to pro mne bylo náročné. Byl jsem v této soutěži nejstarší.

Jak vzniká Vaše choreografie? Máte už předem určitou představu, nebo vzniká postupně při tréninku?

Já jsem někdy té věci dával rámec, protože jsem také režisér a chtěl jsem, aby to mělo začátek a konec. Adriana samozřejmě dodala kroky, které já neovládám, protože tančím spontánně. A to mne těší, že jsem s tím  došel až do šestého kola a myslím si, že šesté kolo je dobré.  

Který tanec se Vám zatím tančil nejlépe?  Který byl podle Vašeho názoru bez ohledu na hodnocení poroty Váš nejlepší?

Tango.

StarDance: Miroslav Hanuš a Adriana Mašková Foto: M.Křepelka

 

Můžeme se těšit, že bychom Vás mohli vidět na tanečním parketu i po skončení StarDance při společných tanečních vystoupeních?    

Tančit – to nevím, dostali jsme nabídky na předtančení, tak se budu objevovat na plesech a já tančím rád a i se to divákům líbí…….

 

Děkuji Vám za rozhovor.