Připojte se k tradičním oslavám narození slavného skladatele a přijďte na 68. Dvořákovu Nelahozeves

Již tradičně pořádá Národní muzeum akci s názvem Dvořákova Nelahozeves. Letos proběhne už 68. ročník a kromě tradičního programu budete mít v tomto roce poprvé možnost užít si i venkovní rodinný piknik v parku pod zámkem. Tato akce proběhne v neděli 8. září od 11.00 do 16.00 v Památníku Antonína Dvořáka v Nelahozevsi.

Oslavy budou opět zahájeny u sochy skladatele v parku na náměstí v Nelahozevsi pietním aktem (položení květin). Následovat bude matiné významného houslisty Bohuslava Matouška a klavíristy Miroslava Sekery v rodném domě Antonína Dvořáka. Pro rodiny s dětmi je navíc v tomto roce úplně poprvé připraven rodinný piknik v parku pod zámkem, kde vystoupí nově založený místní pěvecký sbor. Děti se během pikniku budou také moci zúčastnit hudebně pohybové dílny. Součástí pikniku bude i občerstvení a hudební koutek. Celý den zakončí bohoslužba v kostele sv. Ondřeje, v rámci které zazní Dvořákovy duchovní skladby pro hlas a varhany (Ave Maria, Ave maris stella, Hymnus k Nejsvětější Trojici a výběr z Biblických písní) a také skladatelovy varhanní skladby z doby jeho studií na varhanické škole v Praze (zpěv – Lucie Silkenová, varhany – Vladimír Roubal).

Program neděle 8. 9. 2019:

11.00

Slavnostní akt u sochy Antonína (položení květin)

11.30

Matiné houslisty Bohuslava Matouška a klavíristy Miroslava Sekery v rodném domě A. Dvořáka. Program: W. A. Mozart, A. Dvořák, B. Smetana

11.00–16.00

Rodinný piknik „s Dvořákem“ v parku pod zámkem

12.30   Hudebně pohybová dílna Marka Šolmese Srazila

14.00   Vystoupení nelahozeveského pěveckého sboru

            Hudební koutek / občerstven

16.00  Bohoslužba v kostele sv. Ondřeje

Duchovní skladby A. Dvořáka zazpívá sopranistka Lucie Silkenová, na varhany zahraje Vladimír Roubal

 

Vstup na akci je zdarma