Pradědečkův traktor v Muzeum zemědělské techniky v Čáslavi

Muzeum zemědělské techniky v Čáslavi zve na již osmnáctý ročník oblíbené akce Pradědečkův traktor. Koná se o víkendu 3. a 4. června 2023 od 8 do 17 hodin a po oba dny budou na předváděcí ploše v areálu muzea prezentovány historické traktory, sklízecí mlátičky a stabilní motory v chodu. Vybrané stroje jsou jak ze sbírek muzea, tak i od soukromých sběratelů. Připraven je doprovodný program pro děti i dospělé.

Pradědečkův traktor

Letos se fanoušci historické techniky mohou těšit především na premiéru nově zrenovovaného traktoru Svoboda 7. K vidění bude také prototypový kus Zetor 26 s čtyřdobým motorem a výkonem 20,6 kW. A jedním z největších taháků je možnost vidět v chodu i jedinečný stoletý český motorový pluh Excelsior. Na předváděcí ploše se proženou také další české a zahraniční značky, jako jsou Svoboda, Škoda, německý Lanz Bulldog či americký McCormick.

Po celou dobu akce budou zpřístupněny depozitáře traktorů, kombajnů, mlátiček a expozice Dřinu strojům? Dřinu strojům! Holky a kluci si budou moci vyzkoušet svou šikovnost na dřevěných bagrech nebo si zaskákat na obřím nafukovacím kombajnu. Na workshopu si pod dohledem zkušených lektorů vytvoří dřevěné výrobky, které si pak s sebou odnesou domů. Nebudou chybět ani doprovodné prodejní trhy.

Akce se koná po záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, který se akce osobně zúčastní v sobotu 3. června 2023.

Vstupné: plné 150 Kč, snížené 100 Kč, rodinné 400 Kč.

Více informací naleznete ZDE