Ples v Rudolfinu se vrací do Prahy. Má magické datum, nové vstupenky a tají hvězdu večera

Nejprestižnější plesová událost se po čtyřech letech vrací do Prahy. Majestátní dvorana Rudolfina znovu přivítá Ples v Rudolfinu. Jedinečný galavečer kombinující to nejlepší z tradiční vídeňské plesové kultury s moderními hudebními prvky a výjimečnou gastronomií, bude mít i výjimečné datum – 29. února 2020.

Ples v Rudolfinu

„Vybrat si jako termín plesu přestupné datum, které je jen jednou za čtyři roky, je trochu symbolika. Ples do Rudolfina vracíme čtyři roky poté, co se zde konal poprvé. Od té doby jsme koncept dál rozšířili a troufám si říct, že i doladili k dokonalosti,“ nastínil producent večera Tomáš Pakosta z Valoria Catering & Partyservis, který je jeden z pořadatelů galavečera.

Menu je složeno z víc jak desítky nápaditých jídel kombinujících tradiční českou kuchyni s francouzskými vlivy. Každý z hlavních pokrmů je dílem jednoho špičkového šéfkuchaře, který u jeho přípravy stojí od počátečního nápadu přes přípravu až po servírování hostům. Tradiční součástí obou plesů jsou i dva „bary“ s luxusním sortimentem – krevetami a ústřicemi.

Kdo bude hlavní hvězdou večera?

Stejně jako v minulosti pořadatelé své hosty napínají. Před čtyřmi roky svojí show hosty Plesu v Rudolfinu i jeho brněnského dvojčete nadchnul Vojta Dyk & B-side band bandleadera Josefa Buchty. Další roky pak organizátoři na svůj ples nalákali třeba hvězdu britského X Factoru a spolupracovnici zpěvačky Adele Samanthu Atkinson, Richarda Krajča s trumpetistou Nikosem Grigoriadisem a naposledy v letošním lednu kapelu Chinaski. „Můžu prozradit jen to, že ze standardu, který jsme nastavili, rozhodně neplánujeme slevovat. A už vůbec ne v Rudolfinu, které je pro nás etalonem kvality,“ říká s úsměvem Tomáš Pakosta.

Vstupenky vzdávají hold Rudolfinu

V prodeji už jsou vstupenky, jejichž názvy vzdávají hold největším osobnostem, které psaly hudební dějiny jedinečné novorenesanční budovy Rudolfina. Ta nejprestižnější nese jméno skladatele Antonína Dvořáka a její držitelé dostanou ke svému stolu osobního číšníka i sommeliéra, který jim vždy doporučí k vybranému pokrmu vhodné víno. V nejprestižnější zóně se bude podávat výhradně pravé šampaňské. Další vstupenky nesou jména dvou skvělých skladatelů Josefa Suka a Jana Kubelíka – dvou osobností, po nichž se v Rudolfinu jmenují jednotlivé sály.

„Po zkušenostech z předchozího ročníku jsme do prodeje pustili i vstupenku bez rezervovaného místa u stolu. Zkrátka jsou lidé, kteří se chtějí celý večer bavit s přáteli a protančit jej na parketu, takže rezervované místo u stolu nepotřebují,“ vysvětluje spolupořadatel plesu Bedřich Snášel.

I se základní vstupenkou mohou hosté plesu nechat peněženku klidně doma. „Neděláme mezi hosty nějakou čáru, nedělíme ples na zóny. To nejlepší jídlo si může u nás vychutnat každý. To stejné platí o vínech, pivu i skleničce pravého šampaňského, kterou všichni dostanou na uvítanou. Vlastně jediné, na co opravdu peněženku potřebujete, je dobročinná dražba a tombola,“ usmívá se Pakosta a připomíná tím i charitativní rozměr plesu.

V dobročinných dražbách na všech jeho plesech se od roku 2012 vybralo už 6 467 000 Kč, které prostřednictvím Nadačního fondu Pro dětský smích pomohly desítkám nemocných dětí. Výtěžek dražby Plesu v Rudolfinu 2020 pak bude věnován  Nadačnímu fondu Hvězdy pro život, který je násůedně přerozdělí, stejně jako v Brně.

Vstupenky na Ples v Rudolfinu jsou už v prodeji, nejrychleji mizí ty nejprestižnější, nesoucí jméno Antonína Dvořáka, za které jejich držitelé zaplatí 17 900 korun bez DPH. Základní vstupenka na jedinečný galavečer přijde na 6 900 korun bez DPH.

Program plesu v Rudolfinu

Jste-li hostem Plesu v Rudolfinu, vězte, že se budete cítit jako Popelka – novorenesanční brány Rudolfina se vám otevřou 29. února 2020 přesně v 19 hodin a za doprovodu smyčců Českého filharmonického kvarteta sestoupíte po červeném koberci do světa kouzelné gastronomie a fantastických zážitků.

Ples v Rudolfinu slavnostně zahájí Sdružení hlubokých žesťů České filharmonie. Na sametový souzvuk několika pozounů a tuby naváže úvodní slovo moderátora Libora Boučka, který vás bude provázet celým večerem.

V prvním tanečním bloku  zahraje Collegium českých filharmoniků, které má za sebou mnoho koncertů u nás i v zahraničí – velmi dobře je znají například v Japonsku, kde pravidelně vystupují v Tokyo Opera City. Neméně úspěšný je i Big Band Gustava Broma. Jazz a swing v podání velkého orchestru vás stoprocentně rozproudí. O svých výjimečných virtuózních schopnostech vás přesvědčí klavírista Ivo Kahánek, který zahraje vše od baroka až po současnou romantickou hudbu.

Na Plese v Rudolfinu samozřejmě nemohou chybět největší hvězdy československé populární scény. Můžete se těšit na vystoupení kapely CHINASKI.

Na pódiu zazáří také krásná, ale především nadaná zpěvačka Kristína, která před deseti lety reprezentovala Slovensko na prestižní soutěži Eurovision Song Contest a mnoho dalších překvapení.

 

Více informací naleznete ZDE

 

Foto: Ples v Rudolfinu