Patrik Saudek rozšířil svou sbírku obrazů v ShowParku

Malíř Patrik Saudek se po více než roce vrátil do ShowParku DaVINCI, aby odhalil tři nová plátna, která se stanou součástí největší sbírky jeho velkoplošných obrazů, kterou pojmenoval Matrix. Pozvaní novináři a hosté tak měli možnost vidět nejnovější tvorbu Patrika Saudka jako první. Na přání soukromého sběratele zůstává však celá sbírka v ShowParku DaVINCI i nadále. Noční podnik tak ode dneška nabídne zákazníkům možnost prohlédnout si pohromadě rovnou devět velkoplošných děl tohoto známého umělce.

Překvapením večera i pro samotného Patrika Saudka byla projekce videa, kde se zhmotnila dívka z jednoho jeho obrazu, který pojmenoval „Hrozny lásky“. „Líbí se mi ta křehká něžnost v kombinaci se vzrušujícím sex-appealem, vystihuje to pocity, které by měl obraz vyzařovat,“ hodnotil projekci Patrik Saudek, který také prozradil, proč tuto sbírku pojmenoval právě Matrix. „Je to Matrix emoci, každý obraz je specifický, hněv, radost, odpor, touha, naděje, strach. Byla to pro mě vnitřní inspirace, která mě při tvorbě doprovázela,“ upřesnil umělec.

Jak dlouho obrazy v ShowParku zůstanou, nebo zda k nim do sbírky přibudou časem další, nechtěl Patrik Saudek prozradit ani tentokrát. „Druhý podnik ShowPark MARKET slaví na trhu již 20 let. Možná další překvapení vymyslíme právě tam,“ nechal se slyšet malíř. Nezbývá tedy nic jiného než čekat, co dalšího tato spolupráce přinese.