Oskarové filmy v palubním zábavním systému British Airways

British Airways na oslavu 72. ročníku cen Britské filmové akademie (BAFTA) a 91. předávání cen Americké filmové akademie (Oscar) představují v rámci svého palubního zábavního systému kanál věnovaný oceněným a nominovaným filmům.

Tato kategorie, nazvaná Award Worthy, tedy „Oceněníhodné“, obsahuje filmy, které v letošním ročníku získaly dohromady jedenáct cen BAFTA a deset Oskarů a v rámci obou ceremonií obdržely 77 nominací.

Jedním z těchto filmů je Favoritka, jež byla nominována na 12 cen BAFTA a deset Oskarů. Film obdržel v obou ceremoniích osm ocenění včetně ceny pro nejlepší herečku. Její držitelka, Olivia Colman, se také objevuje v bezpečnostním videu British Airways a v nejnovější reklamě tohoto dopravce na BA100.

British Airways – palubní zábavní systém

Ti, kdo v kinech zmeškali nový film Bohemian Rhapsody o skupině Queen, který od obou organizací obdržel působivých 12 nominací a šest ocenění včetně ceny pro nejlepšího herce za Rami Malekovo úžasné ztvárnění Freddie Mercuryho, se na něj nyní mohou podívat na palubě.

Do uvedené kategorie patří také nejpopulárnější romantické drama roku 2018, Zrodila se hvězda, které díky svému soundtracku získalo dvě ocenění za nejlepší filmovou hudbu a nejlepší originální píseň.

Nalezneme zde i film If Beale Street Could Talk. Tento dojemný příběh zasazený do prostředí Harlemu na začátku sedmdesátých let obdržel celkem pět nominací na Oskara či cenu BAFTA a Regina King si na ceremonii v Los Angeles převzala cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Cestující si mohou vychutnat také řadu oceněných filmů z předchozích sezón, mimo jiné Tři billboardy kousek za Ebbingem, Uteč a kultovní klasiku Kmotr. 

Carolina Martinoli, ředitelka pro Brand and Customer Experience společnosti British Airways, uvedla: „Víme, že pro mnohé naše zákazníky je sledování nejnovějších filmů za letu skutečným zážitkem, na který se těší. A my se staráme o to, abychom jim poskytli to nejlepší, co kina nabízejí. Tento kanál v našem zábavním systému přenáší oceněné filmy ze stříbrného plátna do vzduchu.“

British Airways – palubní zábavní systém
September 11th 2015
British Airways
Picture by: Stuart Bailey / British Airways

Mnoho filmů z tohoto kanálu rovněž získalo četná ocenění od organizace Screen Actors Guild a Zlaté glóby.

Obsah je pravidelně aktualizován a při příležitosti významných svátků nebo jiných událostí jsou často doplňovány nové kategorie – v březnu bude rovněž k dispozici kanál „Wonder Women“, připomínající Mezinárodní den žen.

Tento speciální obsah tvoří část z 1300 hodin filmů, špičkových televizních pořadů a audio programů, které si mohou cestující vychutnat na své osobní obrazovce. Dopravce v současnosti investuje 6,5 miliardy liber ve prospěch svých zákazníků. Jsou z nich financována nová letadla, nové interiéry, nová nabídka jídla, nové salonky, síť WiFi a nové linky.