Národní technické muzeum otevře ve čtvrtek 3. prosince 2020 pět expozic a výstavu Fenomén Jawa

Ve čtvrtek 3. prosince 2020 otevře Národní technické muzeum pět stálých expozic včetně „Dopravní haly“. Zpřístupněna bude také úspěšná výstava „Fenomén Jawa aneb Jawa, jak ji neznáme“. Současně bude snížena cena vstupného do muzea. 10. prosince 2020 pak NTM zahajuje výstavu „Adolf Loos světoobčan“, kterou připravilo ve spolupráci s Muzeem hlavního města Prahy.

Od čtvrtka 3. prosinec 2020 bude otevřeno 25% kapacity Národního technického muzea v hlavní budově na Letné. Zveme návštěvníky do expozic „Doprava“, „Fotografický ateliér“, „Interkamera“, „Chemie kolem nás“, „Měření času“ a výstavy „Fenomén Jawa aneb Jawa, jak ji neznáme“. Vstupné do muzea je sníženo. Studovna Knihovny NTM a badatelna Archivu NTM zůstávají i nadále uzavřeny.

 

Od 11. prosince 2020 se mohou návštěvníci NTM těšit na novou výstavu „Adolf Loos světoobčan“, kterou ve spolupráci s NTM připravilo Muzeum hlavního města Prahy. Výstava je pořádána při příležitosti 150. výročí narození Adolfa Loose a připomíná osobnost, tvorbu a základní ideje tvorby tohoto významného architekta, jehož odkaz je stále aktuální a inspirující. Loosova tvorba a její principy budou na výstavě představeny formou trojrozměrných modelů, fotografií a audiovizuálních prvků. Jedním z hlavních cílů výstavy je jejím prostřednictvím přispět k obnovenému vnímání kvality Loosových děl odbornou i širokou veřejností. K výstavě připravuje Národní technické muzeum zajímavý doprovodný program, který bude dostupný v živém přenosu.

 

Snížené vstupné do NTM od 3.12. 2020 do odvolání

Plné 150,- Kč

Snížené 80,- Kč

Rodinné 300,- Kč

 

Více informací naleznete ZDE