MISTERIO DEL ÁNGEL – tango argentino show

Misterio del Ángel – Ojedinělá tangová show přinášejí fascinující pohled na naše nitro vrámci Pardubického hudebního jara. Tento hudebně taneční příběh ukazuje cestu života, kde jsme v jednom okamžiku obklopeni láskou, něhou a smyslností a v druhém jsme svíráni nejkrutější bolestí a steskem.

Misterio del Ángel – TANGONEXION & Escualo Quintet

Taneční studio Tangonexion tvoří pár Patricie Antar Poráková, Javier Antar a další vynikající tanečníci. V argentinském tangu hledají svůj osobitý styl, a jak sami říkají: „nedosažitelnou dokonalost“.

Patricie Antar Poráková studovala v Barceloně na Estudis del Teatre – Jaques Lecoq poezii těla. Zabývala se současným tancem, butoh, kontaktní improvizací, africkými tanci a tangem. Kromě České republiky působila ve Španělsku, Německu, Portugalsku, Argentině, a podílela se na kulturních a scénických výzkumech v Mexiku, Kolumbii, Brazílii a Peru.V roce 2011 byla nominována na titul Tanečnice roku v rámci České taneční platformy za ztvárnění role v inscenaci DIVADLO souboru Farma v jeskyni.

Javier Antar  je argentinský tanečník, performer a choreograf. Je žákem slavného Gustava Naveiry. Jeho muzikálnost, půvab a elegance dělají z Javiera fascinujícího tanečníka, který si získává pozornost po celém světě.

Koncept: Jakub Jedlinský a Patricie Antar Poráková

Hudba: Escualo Quintet a Camilo Caller – perkuse

Choreografie: Patricie Antar Poráková a Javier Antar

Tanec: studio Tangonexion – Patricie Antar Poráková, Javier Antar a spol.

Světelný design: Michal Kříž

Program:

Astor Piazzolla, Julian Plaza, Osvaldo Pugliese, Juan C. Cobián, Lalo Schifrin a další

      

ESCUALO QUINTET

Pětice vynikajících instrumentalistů přináší hudební fenomén argentinského tanga. Tento charismatický soubor absolvoval řadu prestižních vystoupení v dramaturgii mezinárodních festivalů a koncertoval u nás i v zahraničí. Co do nástrojového obsazení je uskupení identické s kvintetem legendárního argentinského hudebníka a skladatele Astora Piazzolly.V interpretaci se Escualo kvintet zaměřuje na kombinaci hudebních stylů tanečních a koncertního stylu – Tango nuevo, které je strhující syntézou temperamentního argentinského folkloru, klasické hudby a jazzu.

Plakát

Misterio del Ángel

 

Více informací naleznete ZDE