MIG 21 uvádí nový videoklip a zahajuje HURÁ! tour

5. října 2018  zahájila kapela MIG 21 dvěma koncerty v Music Clubu Žlutý pes v Pardubicích  letošní HURÁ! tour nazvané podle nejnovějšího singlu HURÁ!

Těsně před startem tour kapela také představila k písničce videoklip, který najdete zde:

 

 „Hurá je pro nás vyjádřením jakéhosi nečekaného, překvapivého štěstí,“ říkají členové kapely MIG 21 k volbě letošní vlajkové lodi celého turné. V září  kapela také natočila videoklip, režie se ujal David Ondříček.

„Je to riskantní volba, to si všichni včetně Davida samozřejmě uvědomujeme, ale nebylo tomu jinak ani před 17ti lety, když nám David točil klip k písni Snadné je žít,“  tvrdili krátce před natáčením s velkou nadsázkou členové kapely.

 „Byl jsem moc rád, že mě MIG 21 oslovil. Jejich hudba je hravá a inspirativní. Nedávno jsem viděl jejich live a neskutečně jim to šlape,“ říká režisér David Ondříček. „S Jirkou Macháčkem se známe od filmu Samotáři a spolupráce s ním je pro mne radost. Písnička HURÁ! v sobě mísí humor a emoce, a to je to, co miluju. Když jsem si ji pouštěl, tak jsem ji bral jako poctu někomu, koho jsme měli rádi a kdo tady s námi už není. Z toho jsem vycházel u scénáře. Realizace byla dobrodružná, velice punková a po domácku. Dost nás to bavilo. Prostě HURÁ! natáčení. Za kamerou stál Richard Řeřicha, s kterým jsem natočil tři filmy a množství klipů a reklam,“ dodává David Ondříček.

 

A co říkají Migové před startem klipu?

„Třikrát HURÁ! režisérovi Davidu Ondříčkovi, kameramanovi Richardu Řeřichovi a celému štábu za láskyplné ztvárnění.“

Až do počátku prosince odehraje kapela koncerty ve třinácti  dalších českých a moravských městech, včetně Prahy (tři koncerty), Brna a Ostravy (po dvou koncertech), podzimní šňůru zakončí 1. prosince koncert v plzeňském klubu DEPO.  Druhá část HURÁ! tour pak proběhne na jaře roku 2019.

 

Míváte vždycky většinou vyprodáno. Budou vaši posluchači po každém koncertě volat nadšeně: HURÁ!?

„Pokud tentokrát nějací přijdou, budeme to volat především my,“ vzkazují Migové.

 

Mediálním partnerem  HURÁ! tour je  HITRÁDIO. Klip byl rovněž premiérově uveden v televizi Seznam.

 

Více o programu koncertů a další pravidelně aktualizované informace od kapely hledejte na http://mig21.cz  a zejména na FB https://www.facebook.com/mig21.official .