Lukáš Sommer jako první český kytarista vystoupí v Kennedy Center ve Washingtonu se sólovým autorským koncertem!

Český hudební skladatel a kytarista Lukáš Sommer jako historicky první český kytarista vystoupí se svým sólovým autorským kytarovým koncertem dne 16. ledna 2019 ve Washingtonu na Millenium Stage v Kennedy Center for the Performing Arts.

Koncert vzniká ve spolupráci s Českou ambasádou a bude po celé Americe vysílán také on-line. Zhlédnout ho budou moci též čeští diváci na stránkách Kennedyho centra – preformace a na youtube: „Lukaš Sommer – Millennium Stage“.

O dva dny dříve umělec zahraje také v Bohemian National Hall v New Yorku. „Velice si tohoto pozvání vážím, a i když se utěšuji, že to bude koncert jako každý jiný, někde uvnitř tuším, že nebude.“ říká Sommer.

Lukáš Sommer (1984) je přední osobnost mladé skladatelské generace a je jedním z autorů nominovaných na cenu Classic Prague Awards 2018 za soudobou skladbu. V minulém roce jste měli možnost zaslechnout jeho autorskou tvorbu v unikátní skladbě pro deset houslí a orchestr na objednávku Pavla Šporcla, na Pražském jaru zazněl Koncert pro harfu a orchestr pro harfenistku Janou Bouškovou a je autorem operního komiksu „Časoplet“, který vznikl pro Opera Studio Praha pod záštitou nadace Vize 97 ke 100. výročí založení republiky. Svůj autorský kytarový recitál představil na podzim minulého roku například na festivalech Rendezvous New Delhi a Chicago Guitar Festival.

Lukáš Sommer při svém kytarovém vystoupení foto Adam Bláha