Herci a diváci se setkali na taneční parketu. V Lidových sadech proběhl ples Divadla F. X. Šaldy

V sobotu 18. ledna se v Lidových sadech uskutečnila již tradičně velká společenská událost – divadelní ples. Nabitému sálu hrál k tanci Big´O´Band Marka Ottla.  Během večera se představily všechny tři soubory divadla, ale i ostatní zaměstnanci.

Letos se divadelní ples nesl v duchu oslav 30 let svobody. K tomu přispěla i retro výzdoba a tematický fotokoutek z představení Leninovi balzamovači, které mohou diváci vídat v Malém divadle. Večerem provázela herečka činohry Šaldova divadla Barbora Bezáková spolu s Dušanem Růžičkou, sólistou liberecké opery. Vůbec poprvé tak na plese DFXŠ spolupracovali moderátoři z různých divadelních souborů.

Kromě tance za doprovodu skvělých muzikantů z Big´O´Bandu čekalo návštěvníky plesu také několik ochutnávek z činohry, baletu i opery. Tanečníci baletního souboru například předvedli choreografii z inscenace Posedlost baletem II, herečky Michaela Foitová a Eliška Jansová zazpívaly píseň ze hry SIALská trojčata. Nechyběla ani módní přehlídka, na které se v divadelních kostýmech předvedla i „nehercká“ část divadla. Taneční parket byl neustále zaplněný, veselí se protáhlo až do ranních hodin a zúčastnění se shodli na tom, že se letošní divadelní ples opravdu vydařil.