Galerie Rudolfinum ONLINE

Galerie Rudolfinum umožňuje veřejnosti nahlédnout online do dvou současných výstav, které jsou nyní bohužel uzavřeny. Jde o výstavu belgického umělce Michaëla Borremanse The Duck a videoprojekci dalšího Belgičana Davida Claerbouta Olympia (The real time disintegration into ruins of the Berlin Olympic stadium over the course of a thousand years).

„Rádi bychom našim návštěvníkům přinesli radost z umění, které i přes současnou náročnou situaci žije dál. Zveme proto všechny, aby sledovali Facebook, Instagram a webovou stránku Galerie Rudolfinum. Pod heslem ONLINE jsme připravili sérii příspěvků s fotografiemi děl z výstavy Michaëla Borremanse The Duck, video rozhovory s umělcem a další informace. K videoprojekci Olympia uveřejňujeme například streaming přednášky Davida Claerbouta The Laziness of Action. V projektu ONLINE budeme také nabízet video rozhovory s umělci z uplynulých výstav nebo soutěže o katalogy a plakáty. Online pokračujeme také v oblíbených Nedělních dílnách pro děti. Návštěvníci vzdělávacího a relaxačního centra Galerie Rudolfinum Artpark naleznou na facebookové stránce pod heslem KLIK tipy, jak s dětmi kreativně trávit čas. Zároveň také jak je vzdělávat o současnému umění a také edukativní projekty pro dospělé,“ uvádí ředitel Galerie Rudolfinum Petr Nedoma.

„Věříme, že se s našimi návštěvníky brzy setkáme na výstavě Unplugged. Původně ji máme naplánovanou od 29. dubna do 9. srpna a na její přípravě nadále intenzivně pracujeme,“ dodal Petr Nedoma.

 

Projekt Galerie Rudolfinum ONLINE a Artpark KLIK sledujte na:
#galerierudolfinumonline
Facebook Galerie Rudolfinum

Zdroj: Galerie Rudolfinum