Festival filmové hudby Film Music Prague



Festival filmové hudby Film Music Prague spojuje populární filmovou hudbu a exkluzivní hosty s krásnými prostory v Praze.

Termín konání:

19. – 22. dubna 2018

Koncertní místa

  • Rudolfinum
  • Forum Karlín

Hosté festivalu

Hostem zahajovacího koncertu GOOSEBUMPS! The Opening Night bude Benjamin Wallfisch, původem britský skladatel nominovaný na ceny Zlatý globus a Emmy. Za svoji dosavadní kariéru vytvořil hudbu pro více než 60 titulů. Jako skladatel, dirigent a orchestrátor spolupracoval s legendami filmového průmyslu. Přispěl k úspěchu mnoha soundtracků, které získaly cenu Americké filmové akademie, Zlatý globus, Ivor Novello, BAFTA a World Soundtrack Awards.

Mezi dalšími hosty festivalu bude hudebník a skladatel Clint Mansell, který se dostal do světa filmu v roce 1996. Po práci na filmu Pí následovala spolupráce na dalším Aronofského filmu Requiem za sen. Mezi další úspěšné soundtracky se řadí hudba k filmu Díra (2001) a skladba k pilotní epizodě Kriminálky New York. Za soundtrack k Aronofského filmu Fontána byl nominován na cenu Zlatý globus.

Odrazovým můstkem  skladatelské kariéry dalšího hosta festivalu Ilana Eshkeriho byl film Po krk v extázi z roku 2004. Spolupráci s režisérem Matthew Vaughnem si zopakoval u skvělého fantasy snímku Hvězdný prach o tři roky později. Za svůj soundtrack získal cenu Objev roku a vyhrál také kategorii Nejlepší originální filmové hudba při udílení cen Mezinárodní filmové asociace hudebních kritiků.

Neúčinkujícím hostem koncertu budou zakladatelé společnosti Two Steps From Hell Thomas Jacob Bergersen a Nick Phoenix.

Festivalové centrum

Ve festivalovém centru na Malostranském nám. 37/23 si můžete v rámci poslechového showroomu vychutnat soundtracky na LP přehrávané na designovém gramofonu(Dunkerk, Pátý element, Jurský svět, Blade Runner 2049, Star Wars, Requiem za sen.)

Program festivalu naleznete ZDE

 



Booking.com