Fantom Opery se vrací 14. září: V nejslavnějším muzikálu světa nově zazáří Grossová a Vítek


Garda osvědčených tváří, několik hvězdných nováčků nebo totálně předělaná choreografie. Takový bude 14. září 2018 velkolepý návrat Fantoma Opery, zřejmě nejslavnějšího muzikálu všech dob, do pražské GoJa Music Hall.

Vedle původního obsazení ve složení Marian Vojtko (Fantom), Bohuš Matuš (Raoul), Tereza Mátlová (Carlotta) či Michaela Gemrotová (Christine) se totiž v české verzi legendárního muzikálu nově objeví třeba Pavel Vítek (ředitel) či teprve patnáctiletá Natálie Grossová (Meg), která už má za sebou první nominaci na cenu Thálie.

Pro Natálii představení na pomezí popu a opery představuje úplně jiný žánr, než na jaký byla doposud zvyklá. „Je za tím hodně práce, protože musím brát hodiny opery. Navíc hraji baletku, takže trávím hodiny času v tělocvičně, aby se naučila tanec na špičkách. Dost to bolí,“ směje se mladá zpěvačka.

Stejně jako ona už celý srpen zkouší i zbytek ansámblu. Do toho se upravuje i samotné divadlo GoJa Music Hall, které doteď hostilo Ples upírů. „Musejí se nově naprogramovat počítače, které ovládají scénu včetně slavného padajícího lustru či znova postavit nákladné kulisy, které sem ze skladu vezlo osm kamionů,“ prozradil producent František Janeček, který do muzikálu investoval desítky milionů korun. Všechno musí být dokonalé, jinak by mu držitelé licence z londýnského týmu Andrew Lloyd Webbera nedali požehnání. 

Foto , facebook produkce

Kontrolují každý detail, a schvalují i výběr představitelů. Zkouškami museli znovu projít i původní herci, zkoumalo se, jestli se jim nezměnil hlas. „Před první zkouškou m lítalo srdce, odpovědnost je velká. Teď už všichni vědí, že je to nádherný muzikál, a čekají, že budeme ještě lepší,“ směje se představitelka hlavní role Christine Gemrotová.

Slavnostní premiéra muzikálu 14. září proběhne za účasti mnoha osobností a bude spojena i se 74. narozeninami Františka Janečka. „Největším dárkem pro mě budou spokojení diváci. Fantoma předchází pověst osvědčeného kusu, doslova vybroušeného uměleckého diamantu a portfoliu světových muzikálů. Však už lístky na zbytek roku rychle mizí,“ raduje se producent.

Předprodej vstupenek probíhá na webu www.fantomopery.cz.

 

Londýn na jeden den s kulturním zážitkem není snem, ale skutečností