Dveře Národní galerie se opět otevírají

V úterý 4 května 2021  v 10 hodin se opět otevírají všechny objekty Národní galerie Praha. Zavítat tak můžete do výstav a expozic ve Veletržním paláci, Valdštejnské jízdárně, Šternberském paláci, Klášteře sv. Anežky České či Schwarzenberském paláci. Otevřená bude také galerijní Knihovna a Archiv i klášterní zahrady.

Národní galerie

V otevřené galerii si mohou návštěvníci nově prohlédnout například výstavu Toyen: Snící rebelka nebo novou expozici Staří mistři II, která byla zatím veřejnosti dostupná pouhý týden. Zavítat mohou ale také do sbírkových expozic 1918⁠–⁠1938 První republika, 1796⁠–⁠1918 Umění dlouhého století, Staří mistři I a Středověké umění v Čechách a střední Evropa 1200⁠–⁠1550. V prostorách galerie je nutné dodržovat hygienická opatření, jako je nošení respirátorů a dezinfekce rukou. Pro informace o aktuálních nařízeních prosím sledujte webové stránky . Prodej vstupenek bude spuštěn v úterý 4/5 v 10 h.

Online program na Facebooku a YouTube kanálu NGP stále pokračuje; těšit se můžete na další díly videocyklu Moje nej dílo a přednášky z cyklu NGP On Air. 

 

Toyen: Snící rebelka