DS AUTOMOBILES partnerem Czech design week

  • Značka DS Automobiles, pro kterou je design, umění a avantgardní pojetí automobilové tvorby prioritou, se v duchu těchto hodnot zapojila i do podpory české designové tvorby a stala se partnerem Festivalu Czech Design Week.
  • Před galerií Mánes, kde tento svátek designu, bude 2.-4.9.2022 probíhat, tak návštěvníci budou moci obdivovat i luxusní model DS 7 CROSSBACK ve speciální edici LOUVRE. Tato edice se inspirovala pařížským muzeem a galerií Louvre. Vůz nese jak vizuální atributy této avantgardní galerie ve svém designu (motivy pyramidy Louvre na kapotě i v interiéru), tak i přímo na 12ti palcovém displeji. Zde si může uživatel přehrávat 182 nejvýznamnějších děl galerie Louvre, včetně jejich popisů a dokonce se zaposlouchat i do výkladu k nim v podobě 4 minutových podcastů .
  • Czech Design Week v Mánesu v Pražské výstavní síni představí výběr současné designové scény.

Czech Design Week

Festival designové a umělecké tvorby Czech Design Week se pro svůj devátý ročník rozhodl zavítat do pražské výstavní síně v Galerii Mánes. Ve dnech od 2. do 4. září 2022 představí současnou nejen českou designovou tvorbu napříč různými obory, od zavedených jmen po nastupující generaci talentovaných tvůrců.

Organizátoři festivalu se rozhodli setrvat v centru a poprvé s designovou tvorbou zavítat do pražské výstavní síně na Masarykově nábřeží, jež je pevně spjatá s historií naší republiky. Ikonický funkcionalistický prostor Galerie Mánes vznikl na přelomu 20. a 30. let minulého století podle návrhu architekta Otakara Novotného pro Spolek výtvarných umělců Mánes, který hostil taková jména jako Max Švabinský, Toyen, Emil Filla, ale také Pablo Picasso, Salvador Dalí či Frank Lloyd Wright. Zatímco minulost patřila převážně velikánům výtvarného umění, letos do Mánesu zavítají přední designéři nejen české scény, kteří veřejnosti ukáží, že kreativní tvorba neztrácí svůj dech ani přes náročná období.

V rozmezí tří dnů od 2. do 4. září festival nabídne výběr současné tvorby českých i zahraničních designérů, studentů, značek a studií napříč všemi obory designu: od interiérového a průmyslového designu, sklo, keramiku, fashion a šperk až po grafiku a vizuální tvorbu. Formát panelových instalací doplní na festivalu také každodenní doprovodný program v podobě přednášek, panelových diskuzí, hudebních vystoupení a nově také módních přehlídek.

 

Termín: 2.–4. září 2022

Lokalita: Galerie Mánes, Masarykovo nábřeží 250/1, 110 00 Nové Město, Praha 1

 

DS 7 Crossback Louvre, umění na cestách

DS 7 Crossback Louvre má znaky „Louvre“ na kapotě, víku zavazadlového prostoru a předních dveřích. Přední maska DS Wings a okenní lišty mají leskle černé zdobení, stejně jako střešní nosič a lišty zadních světel.

Model DS 7 Crossback Louvre lze přizpůsobit do nejmenšího detailu, pozornost upoutá i laserem gravírovaný motiv pyramidy na černých krytech zpětných zrcátek. Další špetku elegance dodává vozu DS 7 Crossback Louvre exkluzivní design dvacetipalcových kol Alexandria.

V interiéru se motiv pyramidy od Ieoh Ming Peie decentně objevuje ve formě 3D tisku na výdechu ventilace, palubní desce a jako reliéf vytlačený v kůži Nappa na víku středové odkládací přihrádky.

Umění cestovat se pro DS Automobiles stává uměním na cestě, s osobitým komfortem v jemném a elegantním prostředí. Ukázka francouzského know-how kombinuje nové techniky, jako je 3D tisk nebo laserové gravírování, a mistrovské zpracování ušlechtilých materiálů, jako je černá kůže Nappa Black Art Basalt s proplétáním Bracelet. Je to vyvrcholení dlouhé spolupráce s muzeem Louvre, která dala vzniknout tomuto spojenectví kultury a umění cestovat.

Aplikace „Den v Louvru“ a její podcasty v pěti jazycích

DS 7 Crossback Louvre představuje 182 uměleckých děl, které vybraly týmy muzea Louvre a DS Automobiles tak, aby reprezentovaly všechny sbírky a oddělení. Zobrazují se na velkém středovém dvanáctipalcovém displeji s vysokým rozlišením a doplňují je zhruba čtyřminutové podcasty, které odhalují všechna jejich tajemství (k dispozici ve francouzštině, angličtině, němčině, španělštině a italštině).

 

Projížďka DS 7 Crossback limitovaná edice Louvre spojuje pohodlné cestování s návštěvou obrazárny