Spejbl a Hurvínek se už těší na Vánoce a chystají vánoční dárky i pro vás

Zapomeňte na předvánoční shon a přijďte se pobavit a zasmát spolu se svými dětmi. Od 1. prosince uvede Divadlo Spejbla a Hurvínka své speciální mikulášské představení Hurvínkův Mikuláš a od 10. prosince navodí vánoční atmosféru hra Štědrý den u Spejblů. Bez těchto představení si už řada fanoušků neumí období blížících se Vánoc ani představit.

Nevíte, co nadělit svým blízkým pod vánoční stromeček? Potěšte je dárkovými vstupenkami do Divadla Spejbla a Hurvínka. Zakoupit je můžete buď osobně v pokladně divadla, anebo objednat telefonicky. Úsměv na tváři obdarovaného je zaručen.

Dárek, který přinese humor do vašeho domova po celý rok, to je nové 3CD „Spejbl a Hurvínek Miloše Kirschnera / To nejlepší“, jehož kmotrami se staly herečky Michaela Kuklová, Martina Preissová a Zdenka Žádníková-Volencová spolu s teniskou Lucií Šafářovou.

A pokud se toužíte ukrýt před vánočním shonem do přírody, vydejte se se svými dětmi či vnoučaty na nový sportovně zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka po okolí Boleveckých rybníků u Plzně. Ten pro veřejnost slavnostně otevřeli zástupci odboru sportu Magistrátu města Plzně, Plzeňské teplárenské, a. s., a Divadla Spejbla a Hurvínka už 16. 11. t. r. a ujít si akci nenechali ani pan Spejbl s Hurvínkem.

Dárky od Spejbla a Hurvínka udělají vašim blízkým pod stromečkem největší radost

Lámete si hlavu, čím letos potěšíte své blízké? Připravte si pro ně originální dárek v podobě dárkových vstupenek do Divadla Spejbla a Hurvínka. Tyto vstupenky si můžete osobně zakoupit v pokladně divadla, nebo si je telefonicky objednat a obratem je dostat poštou. Cena jednoho dárkového poukazu je 250 Kč a můžete si jich objednat libovolný počet. Poukaz lze vyměnit za vstupenku na rodinné víkendové představení nebo na představení pro dospělé. Obdarovaný si tak sám vybere titul i termín, který mu bude nejlépe vyhovovat.

Pokud byste raději atmosféru her Divadla Spejbla a Hurvínka přenesli až domů, potom darujte nové 3CD „Spejbl a Hurvínek Miloše Kirschnera / To nejlepší“. Jedinečná kompilace na 3CD zahrnuje výběr těch nejoblíbenějších dialogů, ale i lahůdek z divadelního archívu a zároveň ji doplňuje dvacetistránkový biografický booklet plný mnohdy neznámých fotografií i autentických vzpomínek.

Předvánoční programová nabídka divadla Spejbla a Hurvínka

Spolu s blížícím se závěrem roku se na pódium Divadla Spejbla a Hurvínka vracejí oblíbené vánoční tituly.

„Naše vánoční představení se pro řadu fanoušků stala oblíbenou předvánoční tradicí, kterou si každoročně nenechají ujít. Věřím, že i v této kritické době zahřeje jejich humor jak dětské, tak i dospělé diváky a zpříjemní jim čekání na příchod Ježíška,“ říká Denisa Kirschnerová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka.

Udělejte si čas na rodinu a přátele a v rámci těšení se na nejhezčí svátky v roce se společně vydejte na jeden z vánočních speciálů Divadla Spejbla a Hurvínka. Pobavíte se a zapomenete na všechny okolní starosti i stres. Až budete po představení opouštět divadlo, vstoupíte do města plného světel, projdete se po vánočním trhu, dáte si svařené víno – užijte si tu pohodovou atmosféru Vánoc!

Chcete se dozvědět, jak to dopadne, když roztržitý pan Spejbl zapomene na mikulášskou nadílku pro Hurvínka? Pak si nenechte ujít oblíbenou hru Hurvínkův Mikuláš, která vstupuje do programu Divadla Spejbla a Hurvínka od středy 1. prosince. Od 10. prosince si dospělí a děti od čtyř let mohou zpříjemnit čekání na vánoční nadílku díky představení Štědrý den u Spejblů, které navodí tu pravou sváteční atmosféru spojenou s kouzly andělů a vůní vánočky. A mezi vánočními svátky se děti od čtyř let mohou těšit na hudební hříčku Hurvínek a nezvaný host.V období mezi Vánocemi a Silvestrem se můžete vydat do divadla i s těmi nejmladšími dětmi, tedy ve věku od jednoho do tří let. Speciálně pro ně je připraveno představení nazvané Žeryčku, Hop!

Kultura je bezpečná

Divadlo Spejbla a Hurvínka se připojilo k listopadové kampani nazvané KULTURA JE BEZPEČNÁ. Ta si klade za cíl upozornit veřejnost, že všechny pražské kulturní organizace, včetně Divadla Spejbla a Hurvínka, důsledně dodržují platná hygienická opatření. Návštěva divadla je tudíž pro diváky bezpečná.

Aktuální informace o programu a novinkách najdete na našich webových stránkách i na sociálních sítích. Ačkoliv je panu Spejblovi už 100 a Hurvínkovi 95 let, jdou s dobou a mají svou stránku na Instagramu i Facebooku. Nezapomeňte je sledovat, ať vám žádná novinka neunikne.

 

Nahlédněte do zákulisí Divadla Spejbla a Hurvínka

Nejenom na pódiu, ale i v zákulisí oblíbené loutkové divadelní scény se děje řada zajímavých věcí. A právě o tom pravidelně informuje Podcast na středně dlouhých bavlnách moderovaný přímo Spejblem a Hurvínkem. V rámci jednotlivých dílů vám prostřednictvím rozhovorů postupně představí ty, kteří jsou sice pro vás diváky neviditelní, ale bez nichž by divadlo nebylo tím, čím je. Dozvíte se ledacos, co jste o divadle možná nevěděli, seznámíte se s řadou zajímavostí, veselých historek i s tím, co pro vás soubor připravuje a co plánuje do budoucna.

Více informací naleznete ZDE

 

Na kole i pěšky okolím rodiště Spejbla a Hurvínka

Spejbl a Hurvínek slavnostně otevřeli nový sportovně zážitkový okruh

Hledáte tip na rodinný výlet do přírody a ani zimní počasí vás neodradí? Nechte se inspirovat novinkou Spejbla a Hurvínka a vydejte se na jejich nový sportovně zážitkový okruh po okolí Boleveckých rybníků u Plzně. Dne 16. listopadu 2021 jej pro širokou veřejnost slavnostně otevřeli zástupci odboru sportu Magistrátu města Plzně, Plzeňské teplárenské, a. s., a Divadla Spejbla a Hurvínka. Na otevření nemohli nechybět ani hlavní inspirátoři celého projektu – Spejbl s Hurvínkem. Ti přijeli v doprovodu Martina Kláska.

Zábava, vzdělávání a pohyb na čerstvém vzduchu – to jsou hlavní mota tohoto okruhu zahrnujícího deset stanovišť doplněných obřími dřevěnými sochami ztělesňujícími obě loutky. Spejbl s Hurvínkem vás na každém zastavení pobaví krátkým veršovaným dialogem – napsal je Ondřej Lážnovský a namluvil Martin Klásek. Dialog si pustíte pomocí QR kódu ve svém mobilním telefonu. Děti i dospělí tu pak mohou plnit různé sportovní úkoly a dozvědí se mnoho zajímavostí, přírodních i historických. Okruh začíná na hrázi Šídloveckého rybníku a je celoročně volně přístupný. Dá se projít pěšky i s kočárkem, ale také projet na kole, odrážedle či koloběžce. Je proto ideálním cílem pro rodinný výlet.

A jak slavnostní otevření nové stezky komentovali Spejbl a Hurvínek?

„Opravdu roztomilé sochy, které podle návrhů Jany Bačové Kroftové vytvořila Ice Factory, jsou z naší rodné, mateřské lípy, ale i z dubu a jasanu. Pro realizátory bylo překvapivě nejtěžší sehnat tak velké klády. A my dodáváme, že velcí herci potřebují velké klády!“ komentovaly loutky otevření okruhu ústy Martina Kláska. „Pan profesor Skupa, který by příští rok oslavil 130. narozeniny, má jistě radost! A my také! Chachááá!!!“ doplnil Hurvínek. Otevření okruhu je první z plzeňských akcí chystaných k blížícím se 130. narozeninám zakladatele Divadla Spejbla a Hurvínka, prof. Josefa Skupy.

Spejbl a Hurvínek provedou děti i dospělé okolím boleveckých rybníků. Plzeň otevřela zážitkový okruh