Divadelní představení Strašidlo Cantervillské na zámku Loučeň

Známý příběh s živým strašidlem můžete vidět na  zámku Loučeň.

11. července 2018 ve 21 hodin zámek Loučeň

Obsazení:

Martin Zounar jako Hiram B. Otis, americký velvyslanec, kupující zámek lorda Cantervilla, nemovitost zatíženou varováním o nadpřirozených jevech….

Bára Štěpánová v roli hospodyně paní Umneyové, která všechno ví a všechno zná.

Martin Pošta  jako sir Simona de Cantervill, strašidlo, které jen těžko hledá klid a pohodu pro výkon svých povinností.

Dále se představí : Hana Sršňová v roli Lukrecie Otisové (Tappanové), manželky pana Otise, Dorota Paulik v roli Virginie E. Otisové, starší dcery Otisových, Lukáš Toman Paclt jako vévoda James Bilton z Lockahmu. Maťa Toman a Rozárka Tomanová zahrají úlohu dětí Otisových. Služebnictvo je zastoupeno zajímavým doplněním trojice komtes, které tvoří vokální skupina Přelet M. S.

 

Představení známé hry O.Wilda můžete vidět 12. července 2018 na zámku Telč, 13. července 2018 na zámku Třeboň a 14. čevence 2018 na zámku Kozel

Více informací  naleznete ZDE :



Strašidlo Cantervillské

(někdy také Cantervillské strašidlo, anglicky The Canterville Ghost) je povídka od Oscara Wilda. Je to jedno z prvních autorových děl, poprvé se objevilo v roce 1887, kdy vycházelo na pokračování v časopise The Court and Society Review.

Příběh začíná tím, když pan Hiram B. Otis, americký vyslanec, kupuje od lorda Cantervilla jeho zámek, i když jej lord čestně varuje před strašidlem, které na zámku straší. Panu Otisovi to ale nevadí a zámek kupuje se vším všudy. Za pár týdnů se sem Otis nastěhuje s celou svojí rodinou. Přivítá je zde paní Umneyová, hospodyně. Paní Otisová si náhle všimne rudé skvrny na koberci. Paní Umneyová jí vysvětlí, že je to krev lady Eleonory de Canterville, ženy sira Simona de Canterville, který ji zde roku 1575 zavraždil. Žil pak ještě devět let, ale nakonec za velmi záhadných okolností zmizel, tělo nebylo nikdy nalezeno a jeho duch doteď bloudí zámkem. Skvrna vůbec odstranit nejde. Washington však nad tím mávne rukou, vytáhne „Pinkertonův šampion v odstraňování skvrn a nedostižný cídič“ a skvrnu vyčistí, dřív než tomu hospodyně stihla zabránit. Washington byl spokojen. Aspoň tedy do dalšího rána, kdy se skvrna znovu objevila a Washington ji opět vycídil. Takhle to pak chodilo každé ráno.

Zdroj: Wikipedie