Czech Nature Photo 2018

To nejlepší ze soutěže Czech Nature Photo v Czech Photo Centre.

Czech Nature Photo 2018

Výběr toho nejlepšího z téměř 1800 snímků, které byly přihlášeny do soutěže o nejlepší fotografii přírody Czech Nature Photo, bude v prostorách galerie Czech Photo Centre k vidění až do neděle 13. května. Expozici doplní výstava Makrofotografie 3x jinak, která proběhne v malé síni galerie Czech Photo Centre.

Fotografie soutěže Czech Nature Photo byly přihlašovány do následujících kategorií: Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Český les, České zemědělství a venkov, Zvířata v lidské péči, Příroda v Praze a Česká příroda. K fotografům, kteří své snímky v galerii Czech Photo Centre vystavují, patří Jiří Karbus, Vladimír Čech mladší, Igor Mikula, Ivan Mikšík, Michal Dobeš a řada dalších. Například Dobeš je držitelem ocenění Digital Camera Photographer of the Year a finalista FEP European Professional Photographer of the Year Awards a Jiří Karbus vítězem soutěží Outdoor Photographer of the Year a British Wildlife Photography Awards.

Kurátorem výstavy sestavené z nominovaných, vítězných a dalších vybraných snímků Czech Nature Photo je fotograf Michal Krause, držitel ocenění v soutěžích Czech Press Photo a Wildlife Photo Contest. Ten byl současně předsedou poroty, která o nejlepších snímcích rozhodovala. Dále v mezinárodní porotě zasedli španělský biolog a fotograf Javier Aznar Gonkrzález de Rueda, držitel ocenění Wildlife Photographer of the Year, Petr Bambousek, jenž se může pochlubit mnoha zahraničními cenami i několika oceněními v Czech Press Photo a ředitel pražské Zoo Miroslav Bobek. Celkově se v prostorách Czech Photo Centre představí více než sto fotografií, které byly do Czech Nature Photo letos přihlášeny.

Doprovodný program

Součástí obou výstav bude také doprovodný program – Měsíc přírody v Czech Photo Centre, kde při přednáškách představí svoji práci fotografové Rostislav Štefánek, Pavel Krásenský nebo Vladimír Čech mladší. O vzniku dokumentárního filmu Archa světel a stínů o cestě Martina a Osy Johnsonových po Africe a Americe bude osobně hovořit režisér a producent Jan Svatoš. Nebudou chybět komentované prohlídky.

 

Otevírací doba:

 úterý až pátek vždy od 11:00 do 18:00 hodin

o víkendu od 10:00 do 18:00 hodin.

Vstupné:

Základní vstupné :Kč 80 a snížené Kč  40,-

Adresa:

Seydlerova 2835/4,

Praha 5.

 

Více informací naleznete ZDE