Co nabídne Mezinárodní hudební léto v Bardejovských lázních

Nejprestižnější kulturní akcí, která se každoročně koná v Bardejovských lázních je Mezinárodní hudební léto .

Bardejovské hudební léto

Letos potěší návštěvníky ve dnech 1.července až 31. srpna 2019  už jeho 65.ročník. Na programu nebudou chybět po 2 večery ani skladby z tvorby Bardejovské rodáka Bély Keler. Součástí Mezinárodního hudebního léta je cyklus 10 koncertů vážné hudby v koncertním sále hotelu Astória, se začátkem vždy v 19:30. Vstupné je od 2 EUR.

Bardejovské lázně čeká bohaté léto

Bardejovské lázně jsou nejen místem pro léčbu a odpočinek, ale také na kulturu, která k nim neodmyslitelně patří. Každodenně zde nabízejí i taneční zábavy s živou hudbou na třech místech. Mimo jiné i v kavárně v hotelu Ozón, která dostala koncem května nový šat i jméno:“Kavárna SISI „. V Bardejovských lázních se během léta stále konají kulturně-společenské akce. K nejatraktivnějším akcím letošní lázeňské sezóny budou kromě Mezinárodního hudebního léta ještě patřit Bardejovské lázeňské dny, alžbětinské den, Pivní festival a Hornošarišský Vinný festival. Prvním akcí bylo slavnostní otevření sezóny 7. června 2019, když minerální prameny požehnali zástupci čtyř církví působících v Bardějovském regionu.

Lázně Bardějov
Lázně Bardějov

K nejnavštěvovanějším akcím letošní lázeňské sezóny bude určitě patřit 16. ročník Bardejovských kúpelných dní, v sobotu a neděli 13. a 14. července 2019, se začátkem ve 14.00 hod v Areálu u Lázeňské dvorany. Je to tradiční akce spojená s bohatým kulturním programem, jehož součástí jsou i atrakce a různé animační aktivity pro děti, ale i prezentace a prodej tradičních řemeslných a jiných výrobků. Návštěvníky čeká letos ještě alžbětinský den /18.8.2018 – neděle /, Přehled dechových hudeb a Pivní festival / 1.9.2019 – neděle / a Hornošarišský Vinný festival /5.10.2018 – sobota /.



Lázně Bardějov

jsou v současnosti jedněmi z nejlépe vybavených léčebných zařízení, kde se snoubí bohatá jedinečná tradice a moderní léčebné postupy. Patří mezi nejstarší a nejkrásnější na Slovensku. Nacházejí se uprostřed krásné přírody horního Šariše a jsou ideálním místem k odpočinku a načerpání nových sil. Jediné na Slovensku mají lázeňskou kolonádu, v níž je spolu 8 léčivých minerálních pramenů. Přitahují především návštěvníků z Prešovského a Košického kraje. Bardejovské lázně, a. s., mají nyní lůžkovou kapacitu v hlavní sezóně až 1126 lůžek v 613 pokojích. Lákadlem jsou především dva wellness komplexy a v létě i venkovní bazén.

Lázně Bardějov
Lázně Bardějov

Kromě léčby jsou také atraktivním místem na kongresovou a incentivní turistiku, především v čtyřhvězdičkovém hotelu Alexander s vynikající úrovní ubytování a služeb, výjimečnou kuchyní a vlastním wellness. Lázně pokračují i ​​budování značky královských lázní s využitím zrekonstruovaného historického hotelu Alžběta, ve kterém se v minulosti léčila císařovna Alžběta, zvaná Sisi. Romantika bydlení v jejím apartmá, ale i množství replik a předmětů z jejího života, stále přitahují hlavně ženské návštěvnice.

 

Více informací naleznete ZDE