Centrum RoSa v Kobylisích ožije amatérským seniorským divadlem – zazní i básně o pivu!

Už potřetí si zpestří senioři z Centra RoSa v pražských Kobylisích podzim amatérským divadlem. Od6. do 9. listopadu čeká všechny milovníky neotřelé divadelní zábavy čtyřdenní maraton představení s názvem Divadelní lázně. Festival plný hudby, tance, povídání, zpěvu i setkávání se známými i amatérskými divadelníky je v Centru RoSa otevřený všem, vstup je zdarma.

 

Festival s názvem Divadelní lázně III propojuje stejně jako prostor Centra RoSa generace. Vystoupí na něm proto nejen senioři, ale také studenti z okolních škol. Chybět nebudou amatéři i profesionálové. Festival zahájí například Jiří Werich Petrášek, syn Jana Wericha se svými Hovory W.

Divákům se představí také místní Divadlo RoSa společně se studenty (VOŠ Cestovního ruchu) s poetickou mozaikou “Erbenovy květiny”, kde ztvární jednu z rolí čerstvě devadesátiletá psycholožka a obyvatelka RoSy Jiřina Prekopová. „Senioři se pilně připravují pod vedením kolegyně Marty Dvorské a myslím, že je to opravdu baví. Být divadelníkem ve vyšším věku má pozitivní dopad, jak na motoriku, tak i na paměť. Navíc se vzájemně inspirují, a protože festival je otevřený, můžeme říci, že probíhá i mezigenerační komunikace, což je v dnešní době pro seniory opravdu důležité,“ upřesňuje Anna Ježková za Centrum a Rezidenci RoSa.

 

Na festivalu zahraje také Remedium-divadlo Proměna s autorskou komedií “Zůstane to v rodině”, nebo Poslední vlastenecká divadelní a ochotnický soubor seniorů HAFstudia s hudebním vystoupením “Písničky z reprobedny”. Festival zpestří taneční skupina Hortenzie s country tanci, Dramaticko-recitační kroužek Burešova s básněmi o pivu, pěvecký sbor Rosa a další.

 

Divadlo začne každý den (6.-9.11.) v 18 hodin a přijít podívat se může každý, vstup je volný. Patronkou Divadelních lázní je Lenka Lázňovská, ředitelka Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu NIPOS a prezidentka Českého střediska mezinárodní organizace amatérského divadla AITA/IATA. Akce se koná pod záštitou radního MČ Prahy 8 Michala Švarce. Za podpory Ministerstva kultury, ČSOB a Zdravotní pojišťovny 2011. partnerem je spolek Hodinový zvuk.