BUĎ REŽISÉREM SVÉHO ŽIVOTA – SCHOLA PRAGENSIS 2017

Hlavní město Praha prostřednictvím odboru školství a mládeže Magistrátu hlavního města Prahy si Vás dovolují pozvat na přehlídky a výstavy oborů vzdělání pražských středních a vyšších odborných škol, který se bude konat ve dnech 23. až 25. listopadu 2017 v Kongresovém centru Praha.




Výstava SCHOLA PRAGENSIS je určena zejména žákům devátých tříd, jejich rodičům a zájemcům o studium na středních školách všech typů. Školy zřizované hlavním městem Prahou i jinými subjekty zde prezentují nejen svá zařízení, ale i výsledky své práce, a to jak v oblasti pedagogické, tak i v oblastech zájmových činností. Potencionální zájemci o studia na vybrané škole se mohou v reálu přesvědčit, co daná škola nabízí. Mají i možnost porovnání s jinými školami. Široká veřejnost zde získává obraz o studijních nabídkách v kraji, tj. hlavním městě Praze.

„Buď režisérem svého života“ je nové motto pro letošní ročník přehlídky pražských škol Schola Pragensis 2017. Takové povolání režiséra, ale i drtivá většina dalších povolání mají své počátky u každého profesionála na střední nebo vyšší odborné škole. Blíží se doba rozhodování o tom, jaké povolání si pro budoucnost žáci základních škol zvolí. Hlavní město Praha zve širokou veřejnost na přehlídku pražských středních a vyšších odborných škol Schola Pragensis 2017. Ta se uskuteční v tradičních prostorách, v Kongresovém centru Praha . V blízkosti stanice metra Vyšehrad – ve dnech 23. až 25 listopadu 2017. Otevřeno bude ve čtvrtek a v pátek od 9:00 do 18:00, v sobotu bude možné výstavu navštívit od 9:00 do 15:00. Pražané a návštěvníci našeho hlavního města se budou moci brzy potkat s novým originálním plakátem, který bude na přehlídku a výstavu o pražském školství zvát. Autorem plakátu je Pavel Kuja. Je žákem Střední školy designu a umění, knižní kultury a ekonomiky Náhorní. Zvítězil v soutěži o nejlepší plakát na akci Schola Pragensis 2017 v konkurenci dalších 23 návrhů. Informace o Schole Pragensis 2017 můžete sledovat na webových stránkách www.scholapragensis.cz.

 

SCHOLA PRAGENSIS 2017