Brasil Fest Brno: Další ročník té největší latino události v ČR je tady!

Ve dnech 3.-6. 8. 2023 Brno opět zažije pravou exotiku přímo v centru města. Symbolika čtyř dnů se čtyřmi pódii v hlavní festivalový den napovídá, že tento čtvrtý ročník bude opravdu speciální!

Zahájení festivalu

Zahájení festivalu proběhne 3. 8. 2023 u příležitosti vernisáže výstavy Jiřího Králíka v Zona Iberoamericana. Ponese název “Česká stopa brazilská” a dovolí nám nahlédnout do života brazilských osobností s českými kořeny.

Foto Michal Růžička

Páteční koncert v Červeném kostele

V pátek 4. 8. se můžeme již tradičně těšit na velkolepý koncert v Červeném kostele, kde vystoupí Fabio Zanon, jeden z nejvýznamnějších klasických kytaristů současnosti. Poté se uskuteční velká exotická párty v klubu První Patro s dvěma brazilskými hvězdami: Lia de Itamaracá, královna cirandy, která to ve svých 80 letech rozjede všude, kam přijede, a pravá Roda de Samba s kapelou brazilského multiinstrumentalisty Vando Oliveira.

Foto Michal Růžička

Sobotní karnevalový průvod centrem města

V sobotu nás čeká karnevalový průvod centrem města se stovkou bubeníků, desítkami tanečnic včetně Veroniky Lálové, alegorickými vozy aj. Po něm budou následovat koncerty a show domácích i zahraničních umělců na celkem čtyřech pódiích: Zelný trh, náměstí Staré radnice, náměstí Svobody a Jakubské náměstí. Hlavními hvězdami tohoto dne jsou Flaira Ferro, Da Cruz a Thabata Oliver. Součástí sobotního víru bude také samozřejmě tradiční jihoamerická gastronomie včetně nabídky vegetariánských a veganských variant.

Foto Petr Olša

Nedělní workshopy pro děti i dospělé

V neděli se přesuneme do Lužánek, kde proběhnou další koncerty a také workshopy pro děti i dospělé. Brazilskou kulturu tak budete moci skrz pohyb a rytmy prožít na vlastní kůži. Pro aktuality a více informací o programu navštivte oficiální webové stránky festivalu či sledujte @brasilfestbrno na Instagramu a Facebooku.

Foto Jiří Salík

Více informací naleznete ZDE

Náhledové foto: M. Růžička