Brasil Fest Brno 2021 Brazilské rytmy letos v létě znovu roztančí ulice Brna

Pro velký úspěch loňské premiéry se organizátoři rozhodli exotický festival v letošním roce zopakovat. Jediný festival svého druhu v celé republice opět otevře možnosti příznivcům hudby, dobrého jídla a tance prožít tradiční brazilskou kulturu na vlastní kůži přímo v centru Brna.

Brasil Fest Brno 30. 7. – 1. 8. 2021

Hlavními koncerty festivalu budou Yamandu Costa, kytarový virtuos uznávaný po celém světě, několikrát nominován na cenu Grammy a kapela AYOM, která získala ocenění nejlepší kapely žánru World Music 2021. Dramaturg festivalu Jakub Škrha, který vystoupil na světovém karnevalu v Riu, říká:

„Jsem neskutečně šťastný, že festival dokázal přitáhnout takovou špičku hudební scény, jako je Yamandu Costa a nový objev na scéně, kterým je kapela AYOM. Také jsem nadšený z toho, že se nám podařilo dostat hlavní koncert na terasy hradu Špilberk a sobotní program rozšířit na celkem tři pódia.

Samba Tanecnice

Karnevalový průvod a Veronika Lálová

To, co dělá Brasil Fest jedinečným, je karnevalový průvod, který povede srdcem Brna. Jednou z tváří bude vítězka a tanečnice StarDance Veronika Lálová, která tančila na slavném karnevalu v Riu:

„Jsem šťastná, že takový úžasný zážitek, jako v Riu, mohu zažít letos znovu před českým publikem se svými kamarády a profíky z RitmoFactory. Miluju tu jejich energii! Loňský průvod byl perfektní, luxusní atmosféra. Doufám, že se lidé opět přijdou podívat a užít si to s námi!“

Veronika Lálová

Spolu s Veronikou se brněnskými ulicemi také roztančí tanečnice přímo z Brazílie za doprovodu několika desítek bubeníků. Nápad na festival tohoto žánru vznikl při loňském 100letém výročí česko-brazilských vztahů, u jehož zrodu stál radní pro kulturu města Brna:

„Festival byl v loňském roce zamýšlen jako jednorázová oslava. Jsem ovšem velmi rád, že se kapela Ritmo Factory v čele s Jakubem Škrhou rozhodla na velký úspěch navázat a Brasil Fest pořádat i letos. Věřím, že se jim letos podaří připravit minimálně stejně kvalitní festival, který opět roztančí letní Brno.“říká Ing. Marek Fišer.

Ritmo Factory

Program

  • Zahájení festivalu proběhne v pátek 30. 7. velkolepým koncertem Yamandu Costa na letní scéně hradu Špilberk
  • Sobota 31. 7. 2021 bude zahájena odpoledním karnevalovým průvodem, který povede srdcem města z Moravského náměstí na Zelný trh. Na něj přímo navážou další koncerty a taneční vystoupení českých i světových interpretů na celkem třech pódiích – na nádvoří Staré radnice, na Zelném trhu a na Jakubském náměstí. Hlavním koncertem tohoto dne bude kapela AYOM. Během celé soboty budeme také moci ochutnat speciality jihoamerické gastronomie.
  • V neděli se návštěvníci mohou zúčastnit tanečních a hudebních workshopů v Lužánkách, které budou zakončeny večerním koncertem na Ponavě.

Vstupenky na koncert Yamandu Costa

Program třídenního festivalu je zdarma, vstupenky na páteční koncert Yamandu Costa jsou nyní v předprodeji na www.goout.net.

Yamandu Costa

Podrobnosti a novinky jsou ke sledování na oficiálních webových a facebookových stránkách a na Instagramu .

 

Brasil Fest Brno – to nejlepší z Brazílie