Aspoň na víkend vstup do RAF

Národní muzeum pořádá již tuto sobotu 26. října další akci z oblíbeného cyklu Aspoň na víkend. Tentokrát zve rodiny s dětmi na doprovodný program k výstavě Rytíři nebes s názvem Aspoň na víkend vstup do RAF. V Historické budově Národního muzea tak zažijete zábavné i poučné odpoledne.

Hravou formou se seznámíte s příběhy vybraných československých letců, kteří za druhé světové války bojovali ve Velké Británii v řadách Královského letectva za naši okupovanou zem. Vydáte se spolu s nimi na dobrodružnou cestu plnou nebezpečí, statečnosti, radosti i zklamání. Připraven je pro vás interaktivní kvíz a zábavná stanoviště, kde se také dozvíte více o perutích, ve kterých působili, a o typech letounů, s nimiž létali. Těšit se můžete i na výtvarnou dílnu či komentovanou prohlídku výstavou.

Program dne:

13.00 – 17.00

Po stopách československých letců

Pomocí jednoduchého vstupního testu budete zařazeni do jedné z československých perutí RAF. S pracovním listem pak půjdete do výstavy pátrat po osudu letce, který působil ve stejné peruti.

Modelářská dílna

Zde si můžete slepit dřevěný nebo papírový model letounů Supermarine Spitfire, s nimiž za druhé světové války létali českoslovenští stíhací piloti.

14.00 Soutěž o letecké eso

Chcete získat tento čestný titul a také malou odměnu? Tak se neváhejte přihlásit. Více informací podají lektoři ve výstavě.

Komentované prohlídky výstavy:

Pro rodiny s dětmi: 13:15, 14:15, 16:15

Pro dospělé: 15.00

Výstavou vás provede její kurátor Mgr. Ondřej Štěpánek.

Akce se koná v sobotu 26. října 2019 od 13.00 do 17.00 v Historické budově Národního muzea (Václavské náměstí 68, Praha 1). Informace naleznete také na stránkách www.nm.cz.