Abonentní cyklus divadel pro děti a rodiče zahájí třetí sezónu

Abonentní cyklus nedělních divadelních představení pro děti a rodiče pod heslem „To je super novina, jdeme celá rodina“ vstupuje do třetí sezóny. Pohádkové neděle připravuje Městské kulturní středisko ve spolupráci s Odborem sociálních věcí ve Frenštátě pod Radhoštěm. V roce 2020 bylo pro velké i malé diváky v malém sále frenštátského Domu kultury připraveno pět pohádek a dva hravé koncerty, které si užívalo téměř 70 předplatitelů. Přestože se v důsledku aktuálních opatření stále nepodařilo uvést všechny pohádky v původně plánovaných termínech, program na sezónu 2021 už je hotov.

Dětská nedělní představení probíhají v Domě kultury už čtvrtým rokem a zájem o ně neklesá. Druhým rokem mohli diváci využít formu předplatného, které s sebou přináší také řadu benefitů. Kromě zvýhodněné ceny a stálého místa po celou sezónu, byli na každém z představení vylosováni dva předplatitelé, kteří získali dárkový poukaz do kavárny Fortissimo ve Frenštátě pod Radhoštěm. Přestože v tuto chvíli chybí z letošní sezóny odehrát ještě tři představení, které bylo z důvodů vládních nařízení nutné přesunout, pořadatelé stále doufají, že pohádky nebudou muset znovu překládat. „Měli jsme velkou radost, když jsme se na začátku září mohli s našimi diváky opět setkat a podařilo se nám odehrát dvě pohádky. Nicméně poté následovala další stopka, která aktuálně stále trvá. Ve spolupráci s divadly jsme tak hledali další vhodné náhradní termíny, ale nikdo z nás v tuto chvíli nedokáže odhadnout, zda se společně potkáme ještě v letošním roce. Pokud by to možné nebylo, naši diváci nemusí mít obavy, pohádky uvedeme v nejbližším možném termínu. Zároveň jsme však pro naše publikum připravili opět pestrý program na sezónu 2021,“ uvedla organizátorka nedělních pohádek Zuzana Kalinová.

V roce 2021 na diváky čeká pět pohádkových představení, z toho dvě pohádky hudební. Frenštátskému publiku se představí zcela nové soubory, ale zavítají k nám i divadla, která si naše publikum přálo znovu vidět. Zakoupit si pohádkové předplatné se určitě vyplatí. Nejen, že tím diváci získají pevné místo v sále na celou sezónu, ale také výhodnější cenu na jednotlivá představení. Ve spolupráci s našimi partnery připravujeme také opět příjemný benefit ve formě losování o dárkové poukazy a další bonusy, které pořadatelé připravují postupně, během celého roku. Nedělní dětská představení se budou konat tradičně v malém sále frenštátského Domu kultury.

Stávající předplatitelé budou mít možnost obnovit svá místa na rok 2021 přednostně. Od 7. prosince 2020 budou volná místa nabídnuta dalším zájemcům. Nové abonentky budou v prodeji ve frenštátském Turistickém informačním centru. Pokud by v této době stále nebylo informační centrum přístupné veřejnosti, bude koupi abonentky možné vyřídit telefonicky na čísle 601 343 348 či prostřednictvím e-mailu: zuzana.kalinova@mufrenstat.cz. Abonentka na pohádkovou sezónu 2021 se tak může například stát krásným rodinným vánočním dárkem.

PROGRAM ABONENTNÍCH PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI A RODIČE 2021
10. 01. 2021 – Matěj a čerti – divadlo LokVar (Praha)
11. 04. 2021 – O bačovi, který falešně trúbil – Hraje stará beskydská muzika RukyNaDudy (Frenštát p. R.)
19. 09. 2021 – O chaloupce z perníku – Divadlo KAPSA (Andělská hora)
24. 10. 2021 – O princezně, Luciášovi a makových buchtách – CziDivadlo (Praha)
21. 11. 2021 –  Truhlík a Truhlička – Stolování – Divadlo z Truhlice (Zlín)
 (změna programu vyhrazena)

POHÁDKOVÉ PŘEDPLATNÉ
Rodinné divadelní předplatné nabízí od ledna do listopadu 5 divadelních pohádkových představení. 5 představení á 75 Kč – 375 Kč / jednotlivé vstupné 90 Kč

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO
– karta předplatitele je přenosná – můžete ji zapůjčit nebo darovat
– stálé místo v hledišti, předplatné platí na jednu sezónu
– zvýhodněná cena vstupného v předplatném cca o 20 % na osobu
– tradiční hrací den je neděle v 15.30 hodin
– cena jednotlivé vstupenky mimo předplatné 90 Kč, v rámci předplatného 75 Kč.
– zvýhodněná cena na velké dětské divadelní představení mimo předplatné, ve velkém sále Domu kultury (plánováno na jaro 2021).
– každé představení losování o dárkové poukázky
 
Foto: David Šrubař