Osobnostmi nabitý Knihcentrum festival zve k návštěvě

Město Ostrava se každý rok v červenci mění na hudební a kulturní oázu Česka. Každý si zde najde díky probíhajícím akcím své a DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se k této vlně i letos přidává. Pro čtenáře a návštěvníky je přichystán osobnostmi nabitý KNIHCENTRUM Festival!

Ve dnech 17.-19. července se můžete těšit každý den na tři besedy a autogramiády s významnými osobnostmi. Ve středu 17. července v pravé poledne zahájí festival Radka Denemarková, laureátka ceny Magnesia Litera. Povídat si budeme o Knize roku Hodiny z olova. Těšit se můžete také na vystoupení Barbory Tlusté, která napsala úplně první českou publikaci o životním stylu zero waste. Návštěvníkům a čtenářům poradí, jak minimalizovat množství vyprodukovaného odpadu. Středu pak završí Martin Krejsa, vysokoškolský pedagog na VŠB-TUO, publicista, fotograf a horolezec. Podělí se s vámi o své zážitky z lezení a besedovat budeme o nejvýznamnějších československých horolezcích.

Čtvrtek 18. července bude v DOMĚ KNIHY opravdu hvězdný, vystoupí proslulý ekonom Tomáš Sedláček, cestovatel a fotograf Jirka Kolbaba a tuto trojici doplní od 15:30 hodin Clemens Kuby. Ani v pátek nebudou čtenáři zklamaní, protože jsme si pro ně přichystali například besedu s autorským týmem Busny, chirurgem Tomášem Šebkem a armádním generálem Petrem Pavlem.

Kompletní program KNIHCENTRUM Festivalu:

Středa 17. července, 12:00 – Radka Denemarková: Hodiny z olova

Středa 17. července, 14:00 – Barbora Tlustá: Bez obalu

Středa 17. července, 16:00 – Martin Krejsa: Navždy první

Čtvrtek 18. července, 12:00 – Tomáš Sedláček: Druhá derivace touhy

Čtvrtek 18. července, 14:00 – Jiří Kolbaba: Očarovaná Havaj

Čtvrtek 18. července, 15:30 – Clemens Kuby: Žitá reinkarnace

Pátek 19. července, 13:00 – Busny: Tam

Pátek 19. července, 15:00 – gen. Petr Pavel a Vladimír Mertlík: V první linii

Pátek 19. července, 16:30 – Tomáš Šebek: Mise Haiti

Vstup na všechny besedy je navíc ZDARMA. Pokud si ovšem chcete zajistit místo k sezení, je potřeba si ho předem zarezervovat a na besedu se dostavit 15 minut před začátkem, kdy všechny neobsazené rezervace propadají.

Přijďte si užít skvělou atmosféru, vystoupení špičkových řečníků, a to vše v krásném prostředí největšího knihkupectví v kraji. Využijte také 20% slevy na veškerý sortiment v DOMĚ KNIHY včetně kavárny. Sleva platí až do 20. července.