11. Puzzlemánii podpoří Andrea Verešová a Mirek Šimůnek s andělským doprovodem

Každoroční událost roku pro milovníky puzzle se odehraje v sobotu 9. listopadu v pražském Obchodním centru EUROPARK ve Štěrboholech. Skládání puzzle na čas poskytuje zábavu pro všechny generace a posedmé se jí zúčastní také děti a dospělí se zdravotním znevýhodněním. Mimo hlavní soutěže proběhnou miniturnaje a další doprovodný program. Návštěvníci se setkají s Andreou Verešovou a Mirkem Šimůnkem, kteří pokřtí knihu „Andílci – pohádky z obláčků“. Výtěžek z akce a prodeje knih pomůže Komunitnímu centru Motýlek v zajištění specializovaných programů pro znevýhodněné děti.

A je to tady, 9. listopadu 2019 odstartuje v Europarku již 11. Puzzlemánie. Tentokrát bude zahájena s Andreou Verešovou a jejím andělským doprovodem. Každý, kdo přijde skládat, pomůže dětem z Komunitního centra Motýlek.

Puzzlemánie je tradiční akce pro přeborníky i naprosté začátečníky ve skládání puzzle na čas. Do jedinečné soutěže s dlouholetou tradicí se pravidelně zapojují celé rodiny nejen z Prahy a Středočeského kraje, ale i ze vzdálenějších míst České republiky.

Do historie této skvělé akce se zapsal jako nejmladší účastník dvouletý chlapeček. A nejstarším byl dvaadevadesátiletý pán, jenž tvořil tým se svým vnukem a pravnučkou. Soutěží se v kategoriích jednotlivců podle věku, ve tříčlenných týmech a speciální kategorii, kde se vždy velmi aktivně zapojují osoby se zdravotním znevýhodněním. Jejich nasazení, radost z úspěchu a veřejného ocenění jsou zásadními důvody, proč má smysl akci pořádat.

Letošní ročník bude výjimečný tím, že během programu pokřtí patroni Andrea Verešová a Miroslav Šimůnek knihu „Andílci – pohádky z obláčků“ autorky Lucie Stehlíkové. Aby ale kniha mohla vyjít, musí nejdříve získat podporu crowdfundingovou akcí na HitHitu.

Z prodeje knihy a dalších odměn budou následně podpořeny projekty určené dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí, které má pod svými křídly Komunitní centrum Motýlek. „Tyto děti nemají možnost zaplatit si kroužky. Terénní pracovnice jednou dokonce objevily rodinu, kde si děti hrály s ovladačem od televize. To bylo vše, co měly. Žádné knížky, žádné hračky… U nás se vzdělávají a mj. připravují na vstup do školky i do školy,“ doplňuje PhDr. Hana Urbanová, ředitelka Sdružení na pomoc dětem s handicapy, z.ú.

Soutěž dětí s handicapy

V rámci doprovodného programu a už i v týdnu před samotnou Puzzlemánií bude probíhat soutěž o nejkrásnějšího andílka. Toho bude možné namalovat na vozy od Pežoťáka ze Strašnic, přistavené do vnitřních prostor Europarku. Účastníci budou své výtvory fotit a postovat na FB Puzzlemánie, aby pak porota vybrala vítěze a odměnila ho zapůjčením vozu Peugeot na celý týden. Každý bude moci zároveň přispět i do sbírkové kasičky. Aby soutěž probíhala regulérně a sbírka byla v bezpečí, pomohou po celý týden partneři z Eurosecuru.

Přijďte do Europarku na 11. Puzzlemánii s Andreou Verešovou a andílky, skládejte puzzle, pomozte dětem z Motýlku a vyhrajte auto od společnosti Peugeot Kopecký, dlouholetého partnera soutěže a podporovatele Motýlku. Těšíme se na všechny.

 

11. PUZZLEMÁNIE:

Kdy: 9. listopadu 2019 od 12 hodin

Kde: Obchodní centrum Europark, Nákupní 389/3, Praha 10 – Štěrboholy

Vstupné: zdarma

Více informací: www.puzzlemanie.com a www.europark.cz

Pořádají: Komunitní centrum Motýlek, agentura Bezva Párty a Europark