Pozor na krádež citlivých dat, chraňte svůj tablet dodržováním jednoduchých zásad

Používání notebooku a počítače si obvykle automaticky spojujeme také s instalací antivirového programu. U smartphonů a tabletů na tento krok ale často zapomínáme, přitom tato zařízení používáme podobně jako klasický počítač. Jak ochránit data na vašem tabletu? Stačí dodržovat několik jednoduchých bezpečnostních zásad.

Nestahujte aplikace z neoficiálních zdrojů

Vyvarujte se stahování aplikací z neověřených zdrojů, tyto soubory mohou představovat velké riziko. Vsaďte na jistotu a instalujte je pouze z oficiálních obchodů jako je App Store nebo Google Play.

Bez bezpečnostní aplikace ani ránu

Antivirovou aplikaci potřebuje nejen váš počítač, ale i tablet. Nezáleží na tom, jestli používáte oblíbený iPad nebo tablety od jiných výrobců, vybírat můžete z velkého množství bezpečnostních aplikací. K těm nejznámějším patří Avast Mobile Security, která uživateli slibuje komplexní služby od ochrany identity, bezpečného prohlížení webových stránek, připojování se k Wi-Fi síti až po ochranu fotografií a dalších citlivých dat.

Zámek obrazovky jako absolutní základ

Zamykání displeje často považujeme za zdánlivě banální úkon, přitom bychom ho měli brát jako standard. Chraňte svoje zařízení otiskem prstu, PIN kódem nebo prostřednictvím gesta.

Buďte ostražití za každých okolností

Ani otisk prstu a špičková bezpečnostní aplikace stoprocentně neochrání vaše zařízení. Nejnovější iPad Pro už má podle Applu ambici v mnohém nahradit klasické počítače. Obezřetnost od stolu si tedy přeneste i k mobilním přístrojům a každé brouzdání po Facebooku či schvalování oprávnění v aplikaci provádějte s rozvahou.